ИД одговорна за убиства у Египту

Припадници екстремистичке групе Исламска држва (ИД) преузели су одговорност за убиство двојице припадника египатских безбједносних снага - једног војника и једног полицајаца, јавио је АФП.

Свијет 09.01.2016 | 18:03
ИД одговорна за убиства у Египту

Како су навели у саопштењу постављеном на свом Твитер налогу, припадници ИД отворили су ватру на три возила, која су се налазила у конвоју.

Двојицу припадника безбједносних снага убили су наоружани нападачи у појасу Газе, на периферији Каира, пренијеле су египатске државне агенције.

Ројтерс је пренио да су један полицајац и један војник страдали док су били у својим колима.

Египатско Министарство унутрашњих послова саопштило је да су двојица припадника безбједносних снага изгубила живот на путу ка послу у појасу Газе.

Како додаје, припадници полиције распоређени су на лицу мјеста због истраге и потраге за осумњиченима за напад.

Египат се годинама бори са побунама на Синају, које су се појачале након збацивања с власти бившег предсједника те земље Мухамеда Мурсија 2013. године.

Огранак Исламске државе, чије је сједиште на Синају, преузео је одговорност за низ напада у земљи.

Најмање троје европских туриста лакше је повријеђено јуче у нападу који су на хотел "Бела виста" у египатском љетовалишту у Хургади извршили наоружани нападачи, саопштила је полиција и додала да је током напада убијен један од нападача док је други рањен.

У нападу су повријеђена два Аустријанца и један Швеђанин, који су задобили повреде ножем, али су у стабилном стању, изјавио је портпарол Министарства здравља Калед Мегахед, преноси АФП.

Коментари / 0

Оставите коментар