ID odgovorna za ubistva u Egiptu

Pripadnici ekstremističke grupe Islamska držva (ID) preuzeli su odgovornost za ubistvo dvojice pripadnika egipatskih bezbjednosnih snaga - jednog vojnika i jednog policajaca, javio je AFP.

Svijet 09.01.2016 | 18:03
ID odgovorna za ubistva u Egiptu

Kako su naveli u saopštenju postavljenom na svom Tviter nalogu, pripadnici ID otvorili su vatru na tri vozila, koja su se nalazila u konvoju.

Dvojicu pripadnika bezbjednosnih snaga ubili su naoružani napadači u pojasu Gaze, na periferiji Kaira, prenijele su egipatske državne agencije.

Rojters je prenio da su jedan policajac i jedan vojnik stradali dok su bili u svojim kolima.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dvojica pripadnika bezbjednosnih snaga izgubila život na putu ka poslu u pojasu Gaze.

Kako dodaje, pripadnici policije raspoređeni su na licu mjesta zbog istrage i potrage za osumnjičenima za napad.

Egipat se godinama bori sa pobunama na Sinaju, koje su se pojačale nakon zbacivanja s vlasti bivšeg predsjednika te zemlje Muhameda Mursija 2013. godine.

Ogranak Islamske države, čije je sjedište na Sinaju, preuzeo je odgovornost za niz napada u zemlji.

Najmanje troje evropskih turista lakše je povrijeđeno juče u napadu koji su na hotel "Bela vista" u egipatskom ljetovalištu u Hurgadi izvršili naoružani napadači, saopštila je policija i dodala da je tokom napada ubijen jedan od napadača dok je drugi ranjen.

U napadu su povrijeđena dva Austrijanca i jedan Šveđanin, koji su zadobili povrede nožem, ali su u stabilnom stanju, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Kaled Megahed, prenosi AFP.

Komentari / 0

Ostavite komentar