Каква идеја: Хотел који путује свијетом

Постоји толико начина да се обиђе свет - вожњом аутомобила, крстарењем, летењем авионом… Изгледа да ће то бити могуће и изнајмљивањем хотелске собе, али не било какве!

Свијет 09.01.2016 | 15:10
Каква идеја: Хотел који путује свијетом

Италијански инжењер и архитекта Ђанлука Сантосуос пројектовао је иновативни футуристички хотел, који ће путовати светом, на води! Уколико овај пројекат буде остварен, то ће бити велика промена у индустрији крузера, а ево и зашто: хотел ће имати "кичму", односно моћи ће да мења облик у складу са океанским струјама.

Према овом пројекту, биће дугачак око 800 метара, широк нешто више од шест метара, а енергију ће црпети из таласа и сунца. Замисао је да плутајући хотел путује светом, да се усидри у неким светским градовима и тако путницима понуди јединствено искуство.

С обзиром на то да ће хотел путовати светом, опремљен је и театром, ресторанима, фитнес центрима… како гостима не би било досадно кад се нађу насред океана.

Узимајући у обзир овакав дизајн, "Морп хотел" ће постати плутајући лука, која ће креирати вештачки залив у којем ће чамци и бродови моћи да нађу склониште.

Оно што је такође важно је да ће плутајући хотел имати самоодрживе системе - сакупљаће кишне капи, филтрирати их и складиштити, а морску воду ће пречистити од соли.

За сада нема речи о томе колико би изградња оваквог хотела коштала, али можемо да претпоставимо да је рећ о невероватно великој суми новца.

 Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

?

10.01.2016 09:46

Гдје да купим резервацију?

ОДГОВОРИТЕ