Kakva ideja: Hotel koji putuje svijetom

Postoji toliko načina da se obiđe svet - vožnjom automobila, krstarenjem, letenjem avionom… Izgleda da će to biti moguće i iznajmljivanjem hotelske sobe, ali ne bilo kakve!

Svijet 09.01.2016 | 15:10
Kakva ideja: Hotel koji putuje svijetom

Italijanski inženjer i arhitekta Đanluka Santosuos projektovao je inovativni futuristički hotel, koji će putovati svetom, na vodi! Ukoliko ovaj projekat bude ostvaren, to će biti velika promena u industriji kruzera, a evo i zašto: hotel će imati "kičmu", odnosno moći će da menja oblik u skladu sa okeanskim strujama.

Prema ovom projektu, biće dugačak oko 800 metara, širok nešto više od šest metara, a energiju će crpeti iz talasa i sunca. Zamisao je da plutajući hotel putuje svetom, da se usidri u nekim svetskim gradovima i tako putnicima ponudi jedinstveno iskustvo.

S obzirom na to da će hotel putovati svetom, opremljen je i teatrom, restoranima, fitnes centrima… kako gostima ne bi bilo dosadno kad se nađu nasred okeana.

Uzimajući u obzir ovakav dizajn, "Morp hotel" će postati plutajući luka, koja će kreirati veštački zaliv u kojem će čamci i brodovi moći da nađu sklonište.

Ono što je takođe važno je da će plutajući hotel imati samoodržive sisteme - sakupljaće kišne kapi, filtrirati ih i skladištiti, a morsku vodu će prečistiti od soli.

Za sada nema reči o tome koliko bi izgradnja ovakvog hotela koštala, ali možemo da pretpostavimo da je reć o neverovatno velikoj sumi novca.

 Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

?

10.01.2016 09:46

Gdje da kupim rezervaciju?

ODGOVORITE