Крвави божићни ручак код Александровца

Владицу Прибановића (36) из Доње Ржанице, код Александровца, отац Радомир (56) је на Божић ножем исјекао по врату због чега је завршио у болници.

Србија 09.01.2016 | 21:45
Крвави божићни ручак код Александровца

Владица је повређен у четвртак, на божићном ручку, у породичном дому Прибановића. Радомир је без повода потегао нож којим је секао печење и убо сина у врат. Владица је пао на под, а крв је била свуда по соби. Владичина мајка Верица (63) покушала је да заштити сина од избезумљеног мужа, али је Радомир и њу исекао по образу и рукама.

„Радомир и Верица годинама живе у Швајцарској, у близини Луцерна, док су им синови Владица и Добрица у Доњој Ржаници, где имају радњу мешовите робе. Радомир је дуго радио на грађевинама, али је 1998. године имао излив крви у мозак. Због оштећења мозга, лева страна тела му је тешко покретна. Када је дошао за празнике у Ржаницу, престао је да узима терапију и дохватио се алкохола. За столом се посвађао са сином и напао га ножем. Задао му је само један ударац”, прича за „Блиц” извор близак истрази.

Прибановићи су једна од најбогатијих породица у Доњој Ржаници, а Радомирово насиље је шокирало све рођаке, који нису знали да објасне његов поступак. Лакше повређена Верица јуче се опорављала у породичној кући и није могла ништа да каже. Она и Владичина супруга Марија су једини сведоци ове породичне трагедије.

- Не знам шта се догодило јер нисам био ту, већ у тазбини. Сви смо у шоку - казао нам је Добрица Прибановић, Владичин млађи брат.

Од њега смо сазнали да је Владица у четвртак, у вечерњим сатима пребачен у Клинички центар у Београду, али да није у животној опасности. Лекари су санирали повреде крвних судова на врату и ставили му сонду у једњак, који је сечиво ножа погодило.

Радомиру Прибановићу је одређен притвор до 30 дана због сумње да је извршио кривична дела тешко убиство у покушају и насиље у породици.

КРВАВИ ПРАЗНИЦИ

Крвави инцидент у Доњој Ржаници је трећи случај бруталног породичног насиља у околини Крушевца за мање од два месеца. На Ђурђиц је Небојша Павловић (61) у селу Варварин ножем преклао супругу Милицу (60) пред гостима. Пре три дана Горан Н. (44) из истог села је секиром покушао да убије супругу Слободанку.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Терориста

09.01.2016 15:58

А а био некад Муслиман .тко је сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јурко

10.01.2016 11:03

Побисе нас терористи,Додо спасавај.

ОДГОВОРИТЕ