Krvavi božićni ručak kod Aleksandrovca

Vladicu Pribanovića (36) iz Donje Ržanice, kod Aleksandrovca, otac Radomir (56) je na Božić nožem isjekao po vratu zbog čega je završio u bolnici.

Srbija 09.01.2016 | 21:45
Krvavi božićni ručak kod Aleksandrovca

Vladica je povređen u četvrtak, na božićnom ručku, u porodičnom domu Pribanovića. Radomir je bez povoda potegao nož kojim je sekao pečenje i ubo sina u vrat. Vladica je pao na pod, a krv je bila svuda po sobi. Vladičina majka Verica (63) pokušala je da zaštiti sina od izbezumljenog muža, ali je Radomir i nju isekao po obrazu i rukama.

„Radomir i Verica godinama žive u Švajcarskoj, u blizini Lucerna, dok su im sinovi Vladica i Dobrica u Donjoj Ržanici, gde imaju radnju mešovite robe. Radomir je dugo radio na građevinama, ali je 1998. godine imao izliv krvi u mozak. Zbog oštećenja mozga, leva strana tela mu je teško pokretna. Kada je došao za praznike u Ržanicu, prestao je da uzima terapiju i dohvatio se alkohola. Za stolom se posvađao sa sinom i napao ga nožem. Zadao mu je samo jedan udarac”, priča za „Blic” izvor blizak istrazi.

Pribanovići su jedna od najbogatijih porodica u Donjoj Ržanici, a Radomirovo nasilje je šokiralo sve rođake, koji nisu znali da objasne njegov postupak. Lakše povređena Verica juče se oporavljala u porodičnoj kući i nije mogla ništa da kaže. Ona i Vladičina supruga Marija su jedini svedoci ove porodične tragedije.

- Ne znam šta se dogodilo jer nisam bio tu, već u tazbini. Svi smo u šoku - kazao nam je Dobrica Pribanović, Vladičin mlađi brat.

Od njega smo saznali da je Vladica u četvrtak, u večernjim satima prebačen u Klinički centar u Beogradu, ali da nije u životnoj opasnosti. Lekari su sanirali povrede krvnih sudova na vratu i stavili mu sondu u jednjak, koji je sečivo noža pogodilo.

Radomiru Pribanoviću je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nasilje u porodici.

KRVAVI PRAZNICI

Krvavi incident u Donjoj Ržanici je treći slučaj brutalnog porodičnog nasilja u okolini Kruševca za manje od dva meseca. Na Đurđic je Nebojša Pavlović (61) u selu Varvarin nožem preklao suprugu Milicu (60) pred gostima. Pre tri dana Goran N. (44) iz istog sela je sekirom pokušao da ubije suprugu Slobodanku.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Terorista

09.01.2016 15:58

A a bio nekad Musliman .tko je sad

ODGOVORITE
Name

Jurko

10.01.2016 11:03

Pobise nas teroristi,Dodo spasavaj.

ODGOVORITE