ИРБ Српске тужила „Бобар банку“

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБ РС) тужила је бијељинску Бобар банку због тога што ликвидациони управник банке Миле Максимовић није дозволио да, након покретања ликвидационог поступка, ИРБ преузме своје кредите вриједне 31,83 милиона марака које је пласирала преко Бобар банке, открива пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 09.01.2016 | 21:45
ИРБ Српске тужила „Бобар банку“

Директор ИРБ-а Снежана Вујнић потврдила је за ЦАПИТАЛ да су тужили Бобар банку у ликвидацији наводећи да су кредити које је ИРБ пласирала преко ове банке углавном уредно враћани те да, према њиховим информацијама, те клијенте преузимају неке комерцијалне банке које им дају повољније кредите како би затворили постојеће у Бобар банци.

„Ликвидациони управник је сматрао да ми немамо право да преузмемо свој портфељ иако смо га на вријеме обавијестили да смо спремни да га преузмемо и то је било предвиђено и уговором. По уговору имамо могућност да своја потраживања пренесемо на другу банку или да ми од крајњих корисника наплаћујемо те кредите. То је сада на суду и видјећемо каква ће бити коначна одлука“, казала је Вујнићева.

Она је нагласила да је ИРБ преко Бобар банке пласирала више од 41 милион КМ кредита и да је ова банка до отварања ликвидационог поступка уредно сервисирала све обавезе према ИРБ-у.

Ликвидациони управник Бобар банке Миле Максимовић за ЦАПИТАЛ каже да још увијек није добио тужбу и да због тога не може ништа да коментарише.

„И ја имам информацију да је тужба поднесена, али је још увијек нисам добио. Када добијем тужбу, онда можемо разговарати. Они су пријавили потраживања као зајам који је ИРБ дала Бобар банци и то им је признато“, рекао је Максимовић.

Агенција за банкарство РС увела је крајем новембра 2014. године принудну управу у Бобар банку јер није радила у складу са законом. Крајем децембра исте године Бобар банци је одузета дозвола за рад и покренут поступак њене ликвидације.

(Цапитал)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СДСН

09.01.2016 09:12

Сада це тек поцети измедју себе, свак це поцети да вади себе. Но, остаје питање да ли це свак моци да извади себе! Поцело је: цупај се ко мозе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

09.01.2016 10:31

Да није жалосно било би смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенад

09.01.2016 12:18

Повуцена су сретсва Опет бацање прасине у оци градјанима малим стедисама. Приватни кредит од 300 мил.није успио а ускоро це се цути и засто. С тим парама у облику кредита трбала је да се легализира пљацка стољеца. стим кредитом купио би и неродјену дјецу наредних 10 генерација

Name

нн

09.01.2016 11:11

И ИРБ и Ињац, прешло сваку мјеру!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.01.2016 11:48

Хињац.

Name

Ацо

09.01.2016 11:58

Ста Ињац има с ИРБ потразивањима па да то пусти онда би морали и Брцко дистрикту..

Name

Семберац

10.01.2016 08:47

.....мирно спавај нано!!!!нек'се поједу измедју себе!!!

ОДГОВОРИТЕ