ЕП: Почиње! Србија - Хрватска, уз хук Арене!

Европско првенство у ватерполу почиње у недељу у Комбанк арени. Утакмице почињу у 9.30, али дерби првог дана игра се увече: Србија - Хрватска! Арена распродата за прву утакмицу!

Остали спортови 10.01.2016 | 08:20
ЕП: Почиње! Србија - Хрватска, уз хук Арене!

Лепше и узбудљивије није могло!

Београд је после 10 година поново домаћин Европског првенства у ватерполу, с тим што ће овог пута угостити селекције у зимском термину. Зато је Комбанк арена специјално преуређена, што ће бити посебан доживљај за све љубитеље ватерпола.

У недељу, 10. јануара, од 20.30 часова, шлагер првог дана: Србија - Хрватска!

Велики балкански дерби у оквиру Групе Б, који почиње одмах после званичне церемоније отварања. Пре тога, од раног јутра, тачније од 9.30 часова очекују нас утакмице по групама. Првенство ће, заправо, отворити Шпанци и Словаци...

На отвореном тренингу у петак предвече добро расположење међу српским ватерполистима и током сусрета са новинарима.

Селектор Дејан Савић по обичају смирен и одмерен у изјави:

"На сваком првенству битан је крај, али имамо велики мотив да кренемо победом. Имамо притисак који ћемо, верујем, претворити у још већи мотив. Победа над Хрватском доноси нам сигурност", рекао је Савић и додао да његов тим не бежи од улоге фаворита.

"Ми смо у правој форми и надам се да ћемо то показати на најбољи начин", додао је Савић.

Капитен Живко Гоцић каже да му се телефон усијао од позива пријатеља да им нађе карту за прву утакмицу против Хрватске.

"Надам се да смо спремни", рекао је Гоцић уз осмех и наставио: "Спремили смо се како треба, како физички, тако и технички и тактички. Видећемо кад почне првенство. Хрватска је прошле године уз нас показала најбољи ватерполо прошле године и било би чак и неукусно да трошим речи о јачини тог ривала. То је репрезентација која иде на највиши пласман, и уз нас и још неке екипе у најужем кругу фави+орита за освајање медаља. Осим Хрватске, ту су и Италијани, који су баш јаки, вратили су неке играче, Црна Гора, наравно Мађарска и Грчка".

Гоцић је додао да је турнир дуг и да први меч против Хрватске како год да се заврши неће бити одлучујући.

"Као и на свим великим такмичењима, заправо је четвртфинале тај Дан Д. Надам се да ћемо из меча у меч подизати форму. Сигурно је да ће бити додатни мотив то што играмо у свом граду, својој земљи, верујем да ћемо имати играча више са трибина, а колико чујем, а и телефон ми нон-стоп звони, биће пуна Арена против Хрвата", додао је капитен српског тима.

Филип Филиповић је одушевљен изгледом Арене, додајући да ватерполо то и заслужује.

"Јавно се извињавам свима јер смо мислили да је Арена довољно велика за све људе који желе да дођу, али изгледа да није. Интересовање за ватерполо је веће, него што смо могли и да предвидимо. То свакако иде у прилог нама, а ми ћемо се трудити да дамо све од себе у базену и покажемо како се игра за земљу. Да ли ће то бити довољно за победу или неки пласман, видећемо", каже Филиповић и додаје да такво интересовање јесте нешто што обавезује, али и дају додатни мотив, помало и намећу притисак, али да су они на то навикли.

Ово првенство ће бити уписано у историју, јер је до сада најмасовније - 16 репрезентација у мушкој и 12 у женској конкуренцији. Србија има прилику да освоји трећу узастопну титулу првака Европе, после тријумфа у Ањдховену 2012. године и у Будимпешти 2014. године.

МУШКО ТАКМИЧЕЊЕ (ГРУПЕ)

Група А: Црна Гора, Шпанија, Холандија, Словачка.

Група Б: СРБИЈА, Хрватска, Француска, Малта.

Група Ц: Италија, Румунија, Немачка, Грузија.

Група Д: Мађарска, Грчка, Русија, Турска.

Не заборавимо ни наше даме, које ће бити у групи Б са, такође, Хрватском, потом Шпанијом, Италијом, Немачком и Француском. Српске даме отварају такмичење у понедељак, 11. јануара против Немица од 17.15 часова.

У Групи А су: Холандија, Мађарска, Русија, Грчка, Португал, Турска.

Коментари / 0

Оставите коментар