EP: Počinje! Srbija - Hrvatska, uz huk Arene!

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje u nedelju u Kombank areni. Utakmice počinju u 9.30, ali derbi prvog dana igra se uveče: Srbija - Hrvatska! Arena rasprodata za prvu utakmicu!

Ostali sportovi 10.01.2016 | 08:20
EP: Počinje! Srbija - Hrvatska, uz huk Arene!

Lepše i uzbudljivije nije moglo!

Beograd je posle 10 godina ponovo domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, s tim što će ovog puta ugostiti selekcije u zimskom terminu. Zato je Kombank arena specijalno preuređena, što će biti poseban doživljaj za sve ljubitelje vaterpola.

U nedelju, 10. januara, od 20.30 časova, šlager prvog dana: Srbija - Hrvatska!

Veliki balkanski derbi u okviru Grupe B, koji počinje odmah posle zvanične ceremonije otvaranja. Pre toga, od ranog jutra, tačnije od 9.30 časova očekuju nas utakmice po grupama. Prvenstvo će, zapravo, otvoriti Španci i Slovaci...

Na otvorenom treningu u petak predveče dobro raspoloženje među srpskim vaterpolistima i tokom susreta sa novinarima.

Selektor Dejan Savić po običaju smiren i odmeren u izjavi:

"Na svakom prvenstvu bitan je kraj, ali imamo veliki motiv da krenemo pobedom. Imamo pritisak koji ćemo, verujem, pretvoriti u još veći motiv. Pobeda nad Hrvatskom donosi nam sigurnost", rekao je Savić i dodao da njegov tim ne beži od uloge favorita.

"Mi smo u pravoj formi i nadam se da ćemo to pokazati na najbolji način", dodao je Savić.

Kapiten Živko Gocić kaže da mu se telefon usijao od poziva prijatelja da im nađe kartu za prvu utakmicu protiv Hrvatske.

"Nadam se da smo spremni", rekao je Gocić uz osmeh i nastavio: "Spremili smo se kako treba, kako fizički, tako i tehnički i taktički. Videćemo kad počne prvenstvo. Hrvatska je prošle godine uz nas pokazala najbolji vaterpolo prošle godine i bilo bi čak i neukusno da trošim reči o jačini tog rivala. To je reprezentacija koja ide na najviši plasman, i uz nas i još neke ekipe u najužem krugu favi+orita za osvajanje medalja. Osim Hrvatske, tu su i Italijani, koji su baš jaki, vratili su neke igrače, Crna Gora, naravno Mađarska i Grčka".

Gocić je dodao da je turnir dug i da prvi meč protiv Hrvatske kako god da se završi neće biti odlučujući.

"Kao i na svim velikim takmičenjima, zapravo je četvrtfinale taj Dan D. Nadam se da ćemo iz meča u meč podizati formu. Sigurno je da će biti dodatni motiv to što igramo u svom gradu, svojoj zemlji, verujem da ćemo imati igrača više sa tribina, a koliko čujem, a i telefon mi non-stop zvoni, biće puna Arena protiv Hrvata", dodao je kapiten srpskog tima.

Filip Filipović je oduševljen izgledom Arene, dodajući da vaterpolo to i zaslužuje.

"Javno se izvinjavam svima jer smo mislili da je Arena dovoljno velika za sve ljude koji žele da dođu, ali izgleda da nije. Interesovanje za vaterpolo je veće, nego što smo mogli i da predvidimo. To svakako ide u prilog nama, a mi ćemo se truditi da damo sve od sebe u bazenu i pokažemo kako se igra za zemlju. Da li će to biti dovoljno za pobedu ili neki plasman, videćemo", kaže Filipović i dodaje da takvo interesovanje jeste nešto što obavezuje, ali i daju dodatni motiv, pomalo i nameću pritisak, ali da su oni na to navikli.

Ovo prvenstvo će biti upisano u istoriju, jer je do sada najmasovnije - 16 reprezentacija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. Srbija ima priliku da osvoji treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, posle trijumfa u Anjdhovenu 2012. godine i u Budimpešti 2014. godine.

MUŠKO TAKMIČENJE (GRUPE)

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka.

Grupa B: SRBIJA, Hrvatska, Francuska, Malta.

Grupa C: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija.

Grupa D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska.

Ne zaboravimo ni naše dame, koje će biti u grupi B sa, takođe, Hrvatskom, potom Španijom, Italijom, Nemačkom i Francuskom. Srpske dame otvaraju takmičenje u ponedeljak, 11. januara protiv Nemica od 17.15 časova.

U Grupi A su: Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugal, Turska.

Komentari / 0

Ostavite komentar