"Двије лијеве" и званично отишле из Партизана!

Бивши играч Партизана Петар Грбић потписао троипогодишњи уговор са турским прволигашем и одабрао опрему са бројем легендарног капитена црно-белих Саше Илића.

Фудбал 09.01.2016 | 11:20
"Двије лијеве" и званично отишле из Партизана!

Петар Грбић каријеру наставља у Турској. Бивши нападач Партизана нови је члан Ахисара.

"Као да ме је Бог погледао на Бадњи дан. Пресрећан сам. Ахисар није толико велики клуб као Партизан, али је стабилан и организован. И хит је у Турској! На први поглед реч је о доброј екипи у којој влада фамилијарна атмосфера - дочекали су ме као да се знамо сто година", испиричао је за "Спортски журнал" Петар Грбић.

Црногорац је потписао троипогодишњи уговор са клубом који је тренутно на деоби петог и шестог места у турском шампионату. У новој средини дочекао га је бивши саиграч Милан Лукач.

Из Партизана носи лепе успомене.

"Провео сам две и по прелепе године у Хумској. Хвала Управи која није правила проблем око обештећења, али и навијачима, наравно. Свако жели да игра у великом клубу, а мени се то остварило. Можда сам могао да оставим и већи траг у Партизану, али 97 одиграних утакмица није мала ствар. Желим црно-белима све најбоље, а Иван Томић и Ивица Илиев 'знају знање'", додао је Лукач на чијем ће обештећењу Партизан инкасирати 120.000 евра.

Грбић је у Партизану сарађивао са четири тренера, али је једног посебно истакао.

"Хвала Марку Николићу као једином стручњаку који ме је испоштовао", нагласио је Грбић, којег су док је носио црно-бели дрес тренирали и Вук Рашовић, Зоран Милинковић и Љубинко Друловић.

22 због капитена
Петар Грбић ће у Ахисару носити дрес са бројем 22. "Одабрао сам тај број због Салета Илића, наравно. Једног од пријатеља за цео живот који сам стекао у Партизану уз Стефана бабовића, Мирослава Вулићевића, Лукача... Број 14 је био заузет, па сам одабрао 22", рекао је Грбић, који ће у прво време живети код Милана Лукача.

Коментари / 0

Оставите коментар