ОЛ СТАР: Коби још увијек води!

Уколико навијачи наставе овим темпом да гласају за Кобија Брајанта он ће се готово сигурно наћи у стартној постави "Запада" на Ол Стар мечу у фебруару.

Кошарка 09.01.2016 | 19:00
ОЛ СТАР: Коби још увијек води!

Изненађење и даље траје!

На 11 дана пре "затварања" гласања за овогодишњи НБА Ол Стар меч у Торонту Коби Брајант још увек убедљиво води.

"Мамба" игра своју најлошију, уједно и последњу, сезону у НБА, али упркос и слабим партијама он је и даље омиљени међу навијачима. У прилог томе говори и то да је освојио далеко више гласова у односу и на много веће "зверке" у НБА у овом тренутку, па је иза себе оставио и Џејмса, Карија, Хардена, Џорџа, Дурента...

Нови "пресек гласова" каже да је Коби Брајант до сада добио чак 1,2 милиона гласова, док му је најближи Стеф Кари са 925 хиљада гласова. Остали су далеко иза њих...

Лидер источне конференције је ЛеБрон Џејмс са "само" 636 хиљада гласова, а за њим следе Двејн Вејд (562 хиљаде), Пол Џорџ (457 хиљада), Кајри Ирвинг (271 хиљада), Андре Драмонд (261 хиљада), Кармело Ентони (255 хиљада) итд.

Гласачи су далеко активнији када је у питању западна конференција. Као што смо већ рекли убедљив је Коби Брајант, а иза њега следи Стефан Кари, али онда следи велика "рупа".

Трећепласирани је Кевин Дурент са 616 хиљада гласова, његов саиграч Расел Вестбрук има 479 хиљада, а потом следе Дрејмонд Грин (332 хиљаде), Кавај Ленард (330 хиљада), Блејк Грифин (298 хиљада) и Крис Пол (268). Џејмс Харден је освојио "само" 249 хиљада.

С обзиром да је на официјелном сајту НБА доступно по само првих 15, српских кошаркаша нема међу њима, али су ту нека "егзотична" имена попут Енеса Кантера (188) или Зазе Пачулије (194 хиљаде гласова).

НАЈЛОШИЈА СЕЗОНА
Коби Брајант ове сезоне просечно бележи 17.2 поена по мечу уз проценат шута 34.1%. Три пута је до сада "побеђивао" у гласовима за Ол стар меч. Најубедљивије 2011. године када је за њега гласало преко 2 милиона људи.

Коментари / 0

Оставите коментар