OL STAR: Kobi još uvijek vodi!

Ukoliko navijači nastave ovim tempom da glasaju za Kobija Brajanta on će se gotovo sigurno naći u startnoj postavi "Zapada" na Ol Star meču u februaru.

Košarka 09.01.2016 | 19:00
OL STAR: Kobi još uvijek vodi!

Iznenađenje i dalje traje!

Na 11 dana pre "zatvaranja" glasanja za ovogodišnji NBA Ol Star meč u Torontu Kobi Brajant još uvek ubedljivo vodi.

"Mamba" igra svoju najlošiju, ujedno i poslednju, sezonu u NBA, ali uprkos i slabim partijama on je i dalje omiljeni među navijačima. U prilog tome govori i to da je osvojio daleko više glasova u odnosu i na mnogo veće "zverke" u NBA u ovom trenutku, pa je iza sebe ostavio i Džejmsa, Karija, Hardena, Džordža, Durenta...

Novi "presek glasova" kaže da je Kobi Brajant do sada dobio čak 1,2 miliona glasova, dok mu je najbliži Stef Kari sa 925 hiljada glasova. Ostali su daleko iza njih...

Lider istočne konferencije je LeBron Džejms sa "samo" 636 hiljada glasova, a za njim slede Dvejn Vejd (562 hiljade), Pol Džordž (457 hiljada), Kajri Irving (271 hiljada), Andre Dramond (261 hiljada), Karmelo Entoni (255 hiljada) itd.

Glasači su daleko aktivniji kada je u pitanju zapadna konferencija. Kao što smo već rekli ubedljiv je Kobi Brajant, a iza njega sledi Stefan Kari, ali onda sledi velika "rupa".

Trećeplasirani je Kevin Durent sa 616 hiljada glasova, njegov saigrač Rasel Vestbruk ima 479 hiljada, a potom slede Drejmond Grin (332 hiljade), Kavaj Lenard (330 hiljada), Blejk Grifin (298 hiljada) i Kris Pol (268). Džejms Harden je osvojio "samo" 249 hiljada.

S obzirom da je na oficijelnom sajtu NBA dostupno po samo prvih 15, srpskih košarkaša nema među njima, ali su tu neka "egzotična" imena poput Enesa Kantera (188) ili Zaze Pačulije (194 hiljade glasova).

NAJLOŠIJA SEZONA
Kobi Brajant ove sezone prosečno beleži 17.2 poena po meču uz procenat šuta 34.1%. Tri puta je do sada "pobeđivao" u glasovima za Ol star meč. Najubedljivije 2011. godine kada je za njega glasalo preko 2 miliona ljudi.

Komentari / 0

Ostavite komentar