Дан Републике: Овуда нећете моћи аутом

Због обиљежавања Дана Републике Српске, у суботу 9. јануара, од 12.00 до 15.00 часова – биће обустављен саобраћај у Улици Алеја Светог Саве, на дијелу од Гундулићеве до Булевара војводе Петра Бојовића.

Република Српска 08.01.2016 | 18:05
Дан Републике: Овуда нећете моћи аутом

У Улици Краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве до Улице олимпијских побједника, обустава ће трајати у времену од 14.00 часова па надаље, преноси Мојконтакт.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја на линијама јавног превоза путника које саобраћају Алејом Светог Саве извршиће се преусмјеравање аутобуса, и то:

- на линији број 14Б Аутобуска станица – Борик – Старчевица, аутобуси са Ребровачког моста ће се преусмјерити Источним транзитом на Аутобуску станицу,

- на линији број 20 Аутобуска станица – Центар – Паприковац (Улица Ранка Шипке), аутобуси ће саобраћати од Паприковца до Центра.

На осталим линијама јавног превоза путника, које саобраћају улицама Краља Петра И Карађорђевића и Др Младена Стојановића, извршиће се преусмјеравање улицама Вука Караџића, Првог крајишког корпуса, Краља Петра ИИ и даље постојећом трасом.

На осталим линијама нема промјена.

Регулисање саобраћаја обављаће службена лица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На републички празник - Дан Републике 09. јануара 2016. године (субота), на подручју града Бање Луке, мимо Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност, могу да раде од 08.00 до 13.00 часова:

• продајни објекти који се баве трговином на мало месом и производима од меса (меснице);

•продајни објекти самосталних предузетника у којима се обавља трговина на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима (дјелатност продавница мјешовите робе).

• продајни објекти у којима се обавља трговина на мало цвијећем (цвјећаре);

Ово је наведено у Закључку, који је донио градоначелник Слободан Гаврановић на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бања Лука.

Послодавац је дужан радницима, који ће радити на Дан Републике - омогућити остваривање права у складу са прописима о раду.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Богољуб

08.01.2016 17:39

Републико Српска,срецна ти слава! Дусмани нека поцркају од муке, сви од реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руле

08.01.2016 22:34

Ето одговора од богољуба доле снита горе снита у средини РЕПУБЛИКА СРБСКА па руцките

Name

Руле

08.01.2016 20:17

А ста да радимо 10. Јануара? Од чега дјеци да купим да једу?

ОДГОВОРИТЕ