Dan Republike: Ovuda nećete moći autom

Zbog obilježavanja Dana Republike Srpske, u subotu 9. januara, od 12.00 do 15.00 časova – biće obustavljen saobraćaj u Ulici Aleja Svetog Save, na dijelu od Gundulićeve do Bulevara vojvode Petra Bojovića.

Republika Srpska 08.01.2016 | 18:05
Dan Republike: Ovuda nećete moći autom

U Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice olimpijskih pobjednika, obustava će trajati u vremenu od 14.00 časova pa nadalje, prenosi Mojkontakt.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Alejom Svetog Save izvršiće se preusmjeravanje autobusa, i to:

- na liniji broj 14B Autobuska stanica – Borik – Starčevica, autobusi sa Rebrovačkog mosta će se preusmjeriti Istočnim tranzitom na Autobusku stanicu,

- na liniji broj 20 Autobuska stanica – Centar – Paprikovac (Ulica Ranka Šipke), autobusi će saobraćati od Paprikovca do Centra.

Na ostalim linijama javnog prevoza putnika, koje saobraćaju ulicama Kralja Petra I Karađorđevića i Dr Mladena Stojanovića, izvršiće se preusmjeravanje ulicama Vuka Karadžića, Prvog krajiškog korpusa, Kralja Petra II i dalje postojećom trasom.

Na ostalim linijama nema promjena.

Regulisanje saobraćaja obavljaće službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na republički praznik - Dan Republike 09. januara 2016. godine (subota), na području grada Banje Luke, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, mogu da rade od 08.00 do 13.00 časova:

• prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i proizvodima od mesa (mesnice);

•prodajni objekti samostalnih preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe).

• prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare);

Ovo je navedeno u Zaključku, koji je donio gradonačelnik Slobodan Gavranović na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banja Luka.

Poslodavac je dužan radnicima, koji će raditi na Dan Republike - omogućiti ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

08.01.2016 17:39

Republiko Srpska,srecna ti slava! Dusmani neka pocrkaju od muke, svi od reda.

ODGOVORITE
Name

Rule

08.01.2016 22:34

Eto odgovora od bogoljuba dole snita gore snita u sredini REPUBLIKA SRBSKA pa ruckite

Name

Rule

08.01.2016 20:17

A sta da radimo 10. Januara? Od čega djeci da kupim da jedu?

ODGOVORITE