ЕЛ: Вјерује ли Звезда у Божићно чудо?

Кошаркаши Црвене звезде Телеком од 20 часова у дворани Пионир дочекују Фенербахче у другом колу Е групе Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 08.01.2016 | 18:30
ЕЛ: Вјерује ли Звезда у Божићно чудо?

Црвено-бели су доживели два пораза у низу са пола коша разлике – прво од Ефеса у Истанбулу, а онда и од Цедевите код куће у АБА лиги. Са друге стране, Фенер је меч у турској лиги добио кошем Богдановића са пола терена, а на старту Топ 16 фазе савладао је Панатинаикос на свом паркету 82:75.

У претходна два меча ове сезоне Фенер је оба пута лако савладао Звезду, али са обе стране истиче се да се доста тога променило у односу на те мечеве.

“Посебно овде у Пиониру нас чека тешка утакмица. Имам добар осећај у Пиониру, овде сам провео много година, исто као неколицина мојих играча, који воле да играју овде. Мислим да за играче нема лепшег осећаја од играња у атмосфери каква нас чека, коју праве навијачи Црвене звезде. Сигурно је сан сваког спортисте да игра пред пуном двораном, иако ће навијачи Звезде бодрити свој тим“, рекао је тренер Фенера Жељко Обрадовић.

Никола Калинић поново ће играти против клуба са којим је прошле сезоне освојио триплу круну, али први пут у Пиониру.

“Без обзира на последња два пораза, до којих је дошло јер нису имали среће, поправили су форму, боље играју. Појачања која су довели су показала квалитет, биће нам теже, али без обзира на то, и ми смо почели да се уигравамо, све смо бољи“, каже Калинић.

Тренер Звезде Дејан Радоњић осврнуо се на претходне поразе, али истиче да нема разлога за пад самопоуздања.

"Остаје жал што нисмо успели да савладамо Ефес, одиграли смо одличан меч. Да смо урадили неколико ситница, не бисмо ни бранили последњи напад. Против Цедевите смо изгубили пола коша. Нисмо то решили у своју корист, тешко је кад се изгуби на било који начин. Ако нам самопоуздање није пало после минус 38 после Химкија... Било је много тешких пораза, па самопоуздање није падало. Зашто би сад? И да нас савлада Фенербахче неће бити разлога за то", рекао је Радоњић.

Марко Симоновић је као највећи квалитет Фенербахчеа истакао тренера Жељка Обрадовића.

"Фенер пре свега има Жељка на клупи, а сви знамо шта то значи. Сјајно су попуњени на свим позицијама и у њиховом систему увек неко други искочи и реши утакмицу. Једноставно су изванредан тим", навео је Симоновић.

Група Е, друго коло:

18.00 Локомотива Кубањ – Анадолу Ефес
20.00 Црвена звезда – Фенербахче
20.45 Панатинаикос – Уникаха

четвртак:
Дарушафака – Цедевита 72:79

Табела: Локомотива 1-0, Уникаха 1-0, Фенербахче 1-0, Ефес 1-0, Цедевита 1-1, Црвена звезда 0-1, ПАО 0-1, Дарушафака 0-2.

Коментари / 0

Оставите коментар