EL: Vjeruje li Zvezda u Božićno čudo?

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20 časova u dvorani Pionir dočekuju Fenerbahče u drugom kolu E grupe Top 16 faze Evrolige.

Košarka 08.01.2016 | 18:30
EL: Vjeruje li Zvezda u Božićno čudo?

Crveno-beli su doživeli dva poraza u nizu sa pola koša razlike – prvo od Efesa u Istanbulu, a onda i od Cedevite kod kuće u ABA ligi. Sa druge strane, Fener je meč u turskoj ligi dobio košem Bogdanovića sa pola terena, a na startu Top 16 faze savladao je Panatinaikos na svom parketu 82:75.

U prethodna dva meča ove sezone Fener je oba puta lako savladao Zvezdu, ali sa obe strane ističe se da se dosta toga promenilo u odnosu na te mečeve.

“Posebno ovde u Pioniru nas čeka teška utakmica. Imam dobar osećaj u Pioniru, ovde sam proveo mnogo godina, isto kao nekolicina mojih igrača, koji vole da igraju ovde. Mislim da za igrače nema lepšeg osećaja od igranja u atmosferi kakva nas čeka, koju prave navijači Crvene zvezde. Sigurno je san svakog sportiste da igra pred punom dvoranom, iako će navijači Zvezde bodriti svoj tim“, rekao je trener Fenera Željko Obradović.

Nikola Kalinić ponovo će igrati protiv kluba sa kojim je prošle sezone osvojio triplu krunu, ali prvi put u Pioniru.

“Bez obzira na poslednja dva poraza, do kojih je došlo jer nisu imali sreće, popravili su formu, bolje igraju. Pojačanja koja su doveli su pokazala kvalitet, biće nam teže, ali bez obzira na to, i mi smo počeli da se uigravamo, sve smo bolji“, kaže Kalinić.

Trener Zvezde Dejan Radonjić osvrnuo se na prethodne poraze, ali ističe da nema razloga za pad samopouzdanja.

"Ostaje žal što nismo uspeli da savladamo Efes, odigrali smo odličan meč. Da smo uradili nekoliko sitnica, ne bismo ni branili poslednji napad. Protiv Cedevite smo izgubili pola koša. Nismo to rešili u svoju korist, teško je kad se izgubi na bilo koji način. Ako nam samopouzdanje nije palo posle minus 38 posle Himkija... Bilo je mnogo teških poraza, pa samopouzdanje nije padalo. Zašto bi sad? I da nas savlada Fenerbahče neće biti razloga za to", rekao je Radonjić.

Marko Simonović je kao najveći kvalitet Fenerbahčea istakao trenera Željka Obradovića.

"Fener pre svega ima Željka na klupi, a svi znamo šta to znači. Sjajno su popunjeni na svim pozicijama i u njihovom sistemu uvek neko drugi iskoči i reši utakmicu. Jednostavno su izvanredan tim", naveo je Simonović.

Grupa E, drugo kolo:

18.00 Lokomotiva Kubanj – Anadolu Efes
20.00 Crvena zvezda – Fenerbahče
20.45 Panatinaikos – Unikaha

četvrtak:
Darušafaka – Cedevita 72:79

Tabela: Lokomotiva 1-0, Unikaha 1-0, Fenerbahče 1-0, Efes 1-0, Cedevita 1-1, Crvena zvezda 0-1, PAO 0-1, Darušafaka 0-2.

Komentari / 0

Ostavite komentar