"Моника је тренирала ујутру, поподне и увече"!

Чувени тренер Ник Болитијери каже да су Моника Селеш и Марија Шарапова биле посвећене тенису као ретко ко, док је Андре Агаси рођени шампион.

Тенис 09.01.2016 | 14:20
"Моника је тренирала ујутру, поподне и увече"!

“Моника није била неки атлета, али је била ментално јака – тренирала је ујутру, поподне и увече. Није желела да изађе са терена и због ње сам се развео од три жене“, каже уз Смех Болитијери у интервјуу за Скај спорт.

У његову академију као врло млада дошла је и Рускиња Марија Шарапова.

“Марија је мислила једино на рад, била је врло дисциплинована, али асоцијална као личност. Ударала је лоптицу рано и чисто, дисциплина ју је учинила шампионком, она је предодређена за победе. И Агаси је био природни таленат – све је било савршено, начин на који је гледао лопту, шаке, рад ногу. Андре је то имао, а то ниједан тренер не може да научи. Тренирао је максимум два сата дневно“, додаје Болитијери.

На питање која је највећа грешка у његовој каријери, Болитијери је одговорио:

“На Ролан Гаросу моја два сина играли су у четвртфиналу, Корија и Агаси, а ја сам наизменично седео у њиховим ложама. Највећа грешка је у вези са Агасијем – нисам желео да будем његов тренер више и о томе сам га обавестио писмом. Онда сам схватио да сам погрешио, требало је то да урадим лично. Да сам то урадио, вероватно бисмо наставили да радимо, читам то писмо свака два дана. Трудим се да не понављам те грешке“.

 

Коментари / 0

Оставите коментар