"Monika je trenirala ujutru, popodne i uveče"!

Čuveni trener Nik Bolitijeri kaže da su Monika Seleš i Marija Šarapova bile posvećene tenisu kao retko ko, dok je Andre Agasi rođeni šampion.

Tenis 09.01.2016 | 14:20
"Monika je trenirala ujutru, popodne i uveče"!

“Monika nije bila neki atleta, ali je bila mentalno jaka – trenirala je ujutru, popodne i uveče. Nije želela da izađe sa terena i zbog nje sam se razveo od tri žene“, kaže uz Smeh Bolitijeri u intervjuu za Skaj sport.

U njegovu akademiju kao vrlo mlada došla je i Ruskinja Marija Šarapova.

“Marija je mislila jedino na rad, bila je vrlo disciplinovana, ali asocijalna kao ličnost. Udarala je lopticu rano i čisto, disciplina ju je učinila šampionkom, ona je predodređena za pobede. I Agasi je bio prirodni talenat – sve je bilo savršeno, način na koji je gledao loptu, šake, rad nogu. Andre je to imao, a to nijedan trener ne može da nauči. Trenirao je maksimum dva sata dnevno“, dodaje Bolitijeri.

Na pitanje koja je najveća greška u njegovoj karijeri, Bolitijeri je odgovorio:

“Na Rolan Garosu moja dva sina igrali su u četvrtfinalu, Korija i Agasi, a ja sam naizmenično sedeo u njihovim ložama. Najveća greška je u vezi sa Agasijem – nisam želeo da budem njegov trener više i o tome sam ga obavestio pismom. Onda sam shvatio da sam pogrešio, trebalo je to da uradim lično. Da sam to uradio, verovatno bismo nastavili da radimo, čitam to pismo svaka dva dana. Trudim se da ne ponavljam te greške“.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar