Мекел о Звезди: Тренер није знао, али предсједник јесте!

Кошаркаш Црвене звезде Гал Мекел рекао је да је у редовима ’црвено-белих’ доведен само као привремена замена за Маркуса Вилијамса.

Кошарка 09.01.2016 | 13:40
Мекел о Звезди: Тренер није знао, али предсједник јесте!

Мекел је у интервјуу за израелску телевизију „Спорт5“ рекао да је председник клуба Небојша Човић то знао, али да тренер Дејан Радоњић није.

Израелац је у Звезду стигао као велико појачање, али је већ после нешто више од месец дана било јасно да у тиму не рачунају озбиљно на њега.

Последњу утакмицу одиграо је почетком новембра, а да је растанак са шампионом Србије било је јасно када је објављено да се Вилијамс враћа после одрађене суспензије. Иако су је од тада тражен начин за безболан раскид уговора, до тога није дошло, а Мекел је тужио Звезду и тражи 150.000 долара.

„У Црвеној звезди је била веома чудна ситуација, дешавале су се ствари које не бисте очекивали од евролигаша. На крају сам схватио да сам у клуб дошао као привремена замена за Маркуса Вилијамса. Тренер и менаџер нису знали за то, али председник јесте“, истакао је Мекел.

Мекел је у том интервјуу истакао да то није била једина ствар која му је била чудна током боравка у Београду.

„После два месеца, када сам почео боље да играм, речено ми је да постоји притисак од доласка нових играча. Још један чудан пример десио се после одличне утакмице са Партизаном, када је уследио меч са Фенербахчеом, када сам извиждан од стране навијача. Звиждали су ми из неког разлога, био сам збуњен и питао сам се: ’Шта ја уопште радим овде’“, нагласио је Мекел, који је нагласио и да је био једини кошаркаш Звезде који није добио аутомобил на коришћење.

За Мекела је била заинтересована Уникаха, али до договора није дошло из финансијских разлога. Сада је извесно да ће израелски плејмејкер каријеру наставити у домовини, а за њега су заинтересовани Макаби и Хапоел.

„Само желим да будем срећан тамо где играм, то ми је важно и мислим да би играње у родној земљи био бонус. Моје срце жели стабилност, дом, али понекад одлука не зависи искључиво од вашег срца. Привлачи ме идеја о игрању у Израелу, иако су преговори пропали прошлог лета. Нисам сигуран шта је боље по мене, али бих пре изабрао Макаби у односу на Уникаху“, рекао је Мекел за „Спорт5“.

Коментари / 0

Оставите коментар