Mekel o Zvezdi: Trener nije znao, ali predsjednik jeste!

Košarkaš Crvene zvezde Gal Mekel rekao je da je u redovima ’crveno-belih’ doveden samo kao privremena zamena za Markusa Vilijamsa.

Košarka 09.01.2016 | 13:40
Mekel o Zvezdi: Trener nije znao, ali predsjednik jeste!

Mekel je u intervjuu za izraelsku televiziju „Sport5“ rekao da je predsednik kluba Nebojša Čović to znao, ali da trener Dejan Radonjić nije.

Izraelac je u Zvezdu stigao kao veliko pojačanje, ali je već posle nešto više od mesec dana bilo jasno da u timu ne računaju ozbiljno na njega.

Poslednju utakmicu odigrao je početkom novembra, a da je rastanak sa šampionom Srbije bilo je jasno kada je objavljeno da se Vilijams vraća posle odrađene suspenzije. Iako su je od tada tražen način za bezbolan raskid ugovora, do toga nije došlo, a Mekel je tužio Zvezdu i traži 150.000 dolara.

„U Crvenoj zvezdi je bila veoma čudna situacija, dešavale su se stvari koje ne biste očekivali od evroligaša. Na kraju sam shvatio da sam u klub došao kao privremena zamena za Markusa Vilijamsa. Trener i menadžer nisu znali za to, ali predsednik jeste“, istakao je Mekel.

Mekel je u tom intervjuu istakao da to nije bila jedina stvar koja mu je bila čudna tokom boravka u Beogradu.

„Posle dva meseca, kada sam počeo bolje da igram, rečeno mi je da postoji pritisak od dolaska novih igrača. Još jedan čudan primer desio se posle odlične utakmice sa Partizanom, kada je usledio meč sa Fenerbahčeom, kada sam izviždan od strane navijača. Zviždali su mi iz nekog razloga, bio sam zbunjen i pitao sam se: ’Šta ja uopšte radim ovde’“, naglasio je Mekel, koji je naglasio i da je bio jedini košarkaš Zvezde koji nije dobio automobil na korišćenje.

Za Mekela je bila zainteresovana Unikaha, ali do dogovora nije došlo iz finansijskih razloga. Sada je izvesno da će izraelski plejmejker karijeru nastaviti u domovini, a za njega su zainteresovani Makabi i Hapoel.

„Samo želim da budem srećan tamo gde igram, to mi je važno i mislim da bi igranje u rodnoj zemlji bio bonus. Moje srce želi stabilnost, dom, ali ponekad odluka ne zavisi isključivo od vašeg srca. Privlači me ideja o igranju u Izraelu, iako su pregovori propali prošlog leta. Nisam siguran šta je bolje po mene, ali bih pre izabrao Makabi u odnosu na Unikahu“, rekao je Mekel za „Sport5“.

Komentari / 0

Ostavite komentar