Преминуо један од оснивача Мекларена!

Један од оснивача Мекларена Тајлер Александер преминуо је у четвртак у 75. години.

Остали спортови 10.01.2016 | 12:20
Преминуо један од оснивача Мекларена!

Александер је помогао Брусу Мекларену да покрене легендарни британски тим шездесетих година прошлог века и више од 40 година је остао његов део.

„Тајлер Александер је био један од ослонаца наше компаније. Брус није могао да тражи боља рамена да се ослони када му је била потребна помоћ за изградњу репутације тима. Тајлер је био један од најфинијих преставника старе школе – вредан, скроман и мудар, а иза себе је оставио завештање које ће имати неизбрисив траг у историји ауто-мото спорта“, рекао је први човек Мекларена Рон Денис.

Александер је одрастао у Масачусетсу, а захваљујући пријатељству са адвокатом из Пенсилваније Тедијем Мајером заинтересовао се за ауто-мото спорт заједно са братом Тимијем, а Мекларена је упознао у Енглеској.

Каријеру у Мекларену Александер је започео као главни механичар 1963. године, а потом је обављао бројне функције у тиму, да би на крају постао директор. Место шефа екипе је преузео 1970. године после смрти Бруса Мекларена, а функцију је потом 1980. године препустио Денису. Три године касније напустио је тим да би водио екипу у Индикару са Мајером, али се вратио 1989. године.

Александер је потом радио у тиму до 2008. године, када се повукао, пошто је присуствовао свакој трци те сезоне која је завршена првом титулом Луиса Хамилтона.

„Једноставно, Тајлер је живео и дисао Мекларен“, истакао је Денис.

Коментари / 0

Оставите коментар