Дакар рели: Леб доминира, Сагмајстер 79.!

Деветоструки светски рели шампион Себастијан Леб држи убедљиву предност после четири етапе на свом дебитантском Дакару.

Остали спортови 08.01.2016 | 17:40
Дакар рели: Леб доминира, Сагмајстер 79.!

Леб је у четвртак дошао до треће победе у последња четири дана, победивши на 624 километра дугој етапи, у оквиру које је 327 вожено у оквиру специјала, воженој од и до Сан Салвадор де Жужуја.

Легендарни Француз је славио у времену од 3:32:34 сата и предводио је троструки тријумф Пежоа, пошто је 22 секунде иза био Карлос Саинс, док је заостатак Стефана Петерхансела на трећем месту био три минута.

Леб на челу генералног пласмана има седам минута и 48 секунди предности у односу на Петерхансела. Саинс је на трећем месту, са нешто више од 13 минута лошијим временом, пошто се пробио после проблема које је имао на самом старту Дакара.

Подсетимо, прва етапа овогодишњег издања најтежег релија на свету је отказана, па су до сада вожене само четири.

Једини представник Србије на Дакару Габор Сагмајстер заузео је 72. место на петој етапи, са нешто мање од 54 минута заостатка у односу на победника Тобија Прајса на мотору марке КТМ. Други је био Штефан Свитко из Словачке, а трећи Аустријанац Матијас Валкнер.

Сагмајстер тренутно држи 79. месту у генералном поретку, са више од три сата лошијим временом од водећег Паула Гонсалвеша на Хонди. Свитко је на другој позицији, са минут и 45 секунди заостатка, а прати их Прајс, који је само две секунде даље.

Дакар у петак прелази у Боливију, а на програму је етапа од Сан Салвадор де Жужуја до Ујунија у дужини од 723 километра, од којих ће 542 чинити брзинац.

Коментари / 0

Оставите коментар