Dakar reli: Leb dominira, Sagmajster 79.!

Devetostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb drži ubedljivu prednost posle četiri etape na svom debitantskom Dakaru.

Ostali sportovi 08.01.2016 | 17:40
Dakar reli: Leb dominira, Sagmajster 79.!

Leb je u četvrtak došao do treće pobede u poslednja četiri dana, pobedivši na 624 kilometra dugoj etapi, u okviru koje je 327 voženo u okviru specijala, voženoj od i do San Salvador de Žužuja.

Legendarni Francuz je slavio u vremenu od 3:32:34 sata i predvodio je trostruki trijumf Pežoa, pošto je 22 sekunde iza bio Karlos Sains, dok je zaostatak Stefana Peterhansela na trećem mestu bio tri minuta.

Leb na čelu generalnog plasmana ima sedam minuta i 48 sekundi prednosti u odnosu na Peterhansela. Sains je na trećem mestu, sa nešto više od 13 minuta lošijim vremenom, pošto se probio posle problema koje je imao na samom startu Dakara.

Podsetimo, prva etapa ovogodišnjeg izdanja najtežeg relija na svetu je otkazana, pa su do sada vožene samo četiri.

Jedini predstavnik Srbije na Dakaru Gabor Sagmajster zauzeo je 72. mesto na petoj etapi, sa nešto manje od 54 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Tobija Prajsa na motoru marke KTM. Drugi je bio Štefan Svitko iz Slovačke, a treći Austrijanac Matijas Valkner.

Sagmajster trenutno drži 79. mestu u generalnom poretku, sa više od tri sata lošijim vremenom od vodećeg Paula Gonsalveša na Hondi. Svitko je na drugoj poziciji, sa minut i 45 sekundi zaostatka, a prati ih Prajs, koji je samo dve sekunde dalje.

Dakar u petak prelazi u Boliviju, a na programu je etapa od San Salvador de Žužuja do Ujunija u dužini od 723 kilometra, od kojih će 542 činiti brzinac.

Komentari / 0

Ostavite komentar