ЕЛ: Побједе Барсе, Цедевите након драме и Олимпијакоса!

Кошаркаши Барселоне и Олимпијакоса остварили су победе у другом колу Топ 16 фазе Евролиге. Кошаркаши Цедевите победили су Дарушафаку у Истанбулу 79:72 у другом колу Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 08.01.2016 | 16:00
ЕЛ: Побједе Барсе, Цедевите након драме и Олимпијакоса!

Барселона је на свом терену убедљиво савладала Химки 87:70, док је грчки тим био бољи од Лаборал Куче 82:76.

Барселона је рутински стигла до победе над руским римом. Химки је имао предност само на почетку сусрета, да би у наставку шпнаска екипа постепено повећавала предност и уписала прву победу.

Најефикаснији код домаћих били су Рибас и Наваро са по 14 поена, а пратио их је Саторански са једним мање. Код поражених Рајс је меч завршио са 14 поена, док је Швед додао 12.

Олимпијакос је победом над шпанском екипом у гостима задржао максималан учинак. Грке је предводио Спанулис са 19 поена, а два мање имао је Хантер. Српски кошаркаш Никола Милутинов је за око осам минута на паркету имао два скока, асистенцију и блокаду.

У екипи Лаборал Куче расположен је био једио Џејмс са 16 поена, а двоцифрен је био и Бурусис са 12. Бивши кошаркаш Црвене звезде јака Блажич је за 17 и по минута убацио седам поена уз два скока.

Кошаркаши Цедевите победили су Дарушафаку у Истанбулу 79:72 у другом колу Топ 16 фазе Евролиге.

Загребачком тиму ово је прва победа у клупској историји у овој фази такмичења, док је турски тим забележио други пораз.

У неизвесном мечу две екипе су се смењивале у вођству, а у последњи минут ушло се резултатом 72:72.

Домаћи кошаркаши имали су напад, Ерден се мучио да стигне до коша испод ког га је Билан изгурао у аут. У наредном нападу Цедевите Вокер са велике удаљености постиже тројку за плус три, да би Гордон на другој страни промашио, а затим у скоку Вилбекин прави фаул. Слободна бацања имао је Пулен, био је прецизан оба пута и донео највећих плус пет свом тиму за мирну завршницу.

Најзаслужнији за победу Цедевите био је управо Пулен са 25 поена, а 19 је постигао у другом полувремену. Вокер је додао 13, а Билан 11 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар