EL: Pobjede Barse, Cedevite nakon drame i Olimpijakosa!

Košarkaši Barselone i Olimpijakosa ostvarili su pobede u drugom kolu Top 16 faze Evrolige. Košarkaši Cedevite pobedili su Darušafaku u Istanbulu 79:72 u drugom kolu Top 16 faze Evrolige.

Košarka 08.01.2016 | 16:00
EL: Pobjede Barse, Cedevite nakon drame i Olimpijakosa!

Barselona je na svom terenu ubedljivo savladala Himki 87:70, dok je grčki tim bio bolji od Laboral Kuče 82:76.

Barselona je rutinski stigla do pobede nad ruskim rimom. Himki je imao prednost samo na početku susreta, da bi u nastavku špnaska ekipa postepeno povećavala prednost i upisala prvu pobedu.

Najefikasniji kod domaćih bili su Ribas i Navaro sa po 14 poena, a pratio ih je Satoranski sa jednim manje. Kod poraženih Rajs je meč završio sa 14 poena, dok je Šved dodao 12.

Olimpijakos je pobedom nad španskom ekipom u gostima zadržao maksimalan učinak. Grke je predvodio Spanulis sa 19 poena, a dva manje imao je Hanter. Srpski košarkaš Nikola Milutinov je za oko osam minuta na parketu imao dva skoka, asistenciju i blokadu.

U ekipi Laboral Kuče raspoložen je bio jedio Džejms sa 16 poena, a dvocifren je bio i Burusis sa 12. Bivši košarkaš Crvene zvezde jaka Blažič je za 17 i po minuta ubacio sedam poena uz dva skoka.

Košarkaši Cedevite pobedili su Darušafaku u Istanbulu 79:72 u drugom kolu Top 16 faze Evrolige.

Zagrebačkom timu ovo je prva pobeda u klupskoj istoriji u ovoj fazi takmičenja, dok je turski tim zabeležio drugi poraz.

U neizvesnom meču dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u poslednji minut ušlo se rezultatom 72:72.

Domaći košarkaši imali su napad, Erden se mučio da stigne do koša ispod kog ga je Bilan izgurao u aut. U narednom napadu Cedevite Voker sa velike udaljenosti postiže trojku za plus tri, da bi Gordon na drugoj strani promašio, a zatim u skoku Vilbekin pravi faul. Slobodna bacanja imao je Pulen, bio je precizan oba puta i doneo najvećih plus pet svom timu za mirnu završnicu.

Najzaslužniji za pobedu Cedevite bio je upravo Pulen sa 25 poena, a 19 je postigao u drugom poluvremenu. Voker je dodao 13, a Bilan 11 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar