ЕЛ - Богдан: Знам сваки кутак Пионира!

Кошаркаш Фенербахчеа Богдан Богдановић сматра да ће његоој екипи бити тешко да победи Црвену звезду у другом колу Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 08.01.2016 | 17:00
ЕЛ - Богдан: Знам сваки кутак Пионира!

Две екипе састају се у петак у 20 часова у Пиониру. Звезда је у првом колу изгубила од Ефеса, а Фенер је победио ПАО.

Звезда и Фенер одиграли су два меча у првом делу сезоне, екипа Жељка Обрадовића славила је у Истанбулу 79:61, а у Београду 74:60.

Богдановић долази у халу Пионир, али овога пута као гост.

“Знам сваки кутак дворане. Како и не би, када сам ту тренирао и играо, прво као члан Житко баскета, потом и Партизана”, каже Богдановић, који је много пута у "Пионир", улазио и као гост.

Последњи пут, такмичарски, из њега је изашао као победник, 2014. године са титулом шампиона Србије.

“Сјајно време, лепа прошлост.”

“Победили смо у сва три меча ове сезоне, али на то сада морамо да заборавимо, већ морамо да се макисмално фокусирамо на паркет."

Пре две сезоне су се Богдановић и, последње појачање Звезде, Таренс Кинси упознали у Партизану и од тада никако да се "мимоиђу", али на "супротним" странама.

“Све време ме "прати". Прошле године смо играли један против другог у Евролиги, док је он носио дрес Нижњег Новгорода, па смо се срели у турској лиги, где је наступао за Трабзон, а ево и сада ћемо опет. Велики је професионалац. Дође, одради тренинг, утакмицу.”

Није лако никога победити више пута у кратком временском периоду, сматра Богдановић.

“Морамо максимално да се фокусирамо на паркет, да заборавимо претходне мечеве. Није лако, али не и немогуће. Ако погледате Звезда је од нашег последњег сусрета, а поготово од оног другог значајно изменила састав. Недавно су стигли Мицић и Кинси. Подигла је форму, игра добро. Међутим и ми играмо добро, тако да очекујем, нећу претерати, ако кажем изузетно тешку утакмицу. Уосталом, ниједна у топ 16 није лака, јер сви желе у четвртфинале и сви су пласманом у ову фазу показали да поседују висок квалитет", рекао је Богдановић, а преносе Новости.

Коментари / 0

Оставите коментар