EL - Bogdan: Znam svaki kutak Pionira!

Košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović smatra da će njegooj ekipi biti teško da pobedi Crvenu zvezdu u drugom kolu Top 16 faze Evrolige.

Košarka 08.01.2016 | 17:00
EL - Bogdan: Znam svaki kutak Pionira!

Dve ekipe sastaju se u petak u 20 časova u Pioniru. Zvezda je u prvom kolu izgubila od Efesa, a Fener je pobedio PAO.

Zvezda i Fener odigrali su dva meča u prvom delu sezone, ekipa Željka Obradovića slavila je u Istanbulu 79:61, a u Beogradu 74:60.

Bogdanović dolazi u halu Pionir, ali ovoga puta kao gost.

“Znam svaki kutak dvorane. Kako i ne bi, kada sam tu trenirao i igrao, prvo kao član Žitko basketa, potom i Partizana”, kaže Bogdanović, koji je mnogo puta u "Pionir", ulazio i kao gost.

Poslednji put, takmičarski, iz njega je izašao kao pobednik, 2014. godine sa titulom šampiona Srbije.

“Sjajno vreme, lepa prošlost.”

“Pobedili smo u sva tri meča ove sezone, ali na to sada moramo da zaboravimo, već moramo da se makismalno fokusiramo na parket."

Pre dve sezone su se Bogdanović i, poslednje pojačanje Zvezde, Tarens Kinsi upoznali u Partizanu i od tada nikako da se "mimoiđu", ali na "suprotnim" stranama.

“Sve vreme me "prati". Prošle godine smo igrali jedan protiv drugog u Evroligi, dok je on nosio dres Nižnjeg Novgoroda, pa smo se sreli u turskoj ligi, gde je nastupao za Trabzon, a evo i sada ćemo opet. Veliki je profesionalac. Dođe, odradi trening, utakmicu.”

Nije lako nikoga pobediti više puta u kratkom vremenskom periodu, smatra Bogdanović.

“Moramo maksimalno da se fokusiramo na parket, da zaboravimo prethodne mečeve. Nije lako, ali ne i nemoguće. Ako pogledate Zvezda je od našeg poslednjeg susreta, a pogotovo od onog drugog značajno izmenila sastav. Nedavno su stigli Micić i Kinsi. Podigla je formu, igra dobro. Međutim i mi igramo dobro, tako da očekujem, neću preterati, ako kažem izuzetno tešku utakmicu. Uostalom, nijedna u top 16 nije laka, jer svi žele u četvrtfinale i svi su plasmanom u ovu fazu pokazali da poseduju visok kvalitet", rekao je Bogdanović, a prenose Novosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar