Бризбејн: Федерер у три сета, испали Чилић и Нишикори!

Роџер Федерер пласирао се у полуфинале турнир из Серије 250 у Бризбејну, пошто је савладао Григора Димитрова са 6:4, 6:7 (4-7), 6:4.

Тенис 08.01.2016 | 15:20
Бризбејн: Федерер у три сета, испали Чилић и Нишикори!

Он ће се за пласман у финале борити са Домиником Тимом, који је био бољи од Марина Чилића 2:6, 7:6 (7-4), 6:4.

У другом полуфиналу састаће се Милош Раонић и Бернард Томић.

Први сет на мечу Федерера и Димитрова био је веома тврд – Григор је у шестом гему спасао брејк лопту сјајним сервисом, а на исти начин извукао се и од 15:40 при заостатку 4:5. Ипак, Федерер је створио још једну брејк и сет лопту, а у надмудривању на мрежи Бугарин је промашио зицер.

Могао је Роџер и раније да преломи меч, пошто је у шестом гему другог сета пропустио две брејк шансе, али Григор је онда заиграо боље – раније је хватао лоптицу, био агресиван и направио је брејк за 4:3.

Ипак, при вођству 5:4 Бугарину су попустили нерви, Федерер се вратио у игру и избори тај брејк. Међутим, Димитров је у ’додатном гему’ везао два дубока ритерна, дошао до 5:1, а онда је Федерер дуплом грешком пропустио прилику да ухвати прикључак. На крају, ’пасинг’ бекхенд паралелом Димитрова и изједначење у сетовима (7-4 у тај брејку).

У трећем сету Федерер је ’закључао’ свој сервис, изгубио је укупно три поена у пет гемова, а кључни брејк направио је у петом гему.

Укупно је Роџер имао 28 винера и 26 грешака, док је Димитров уписао 30 директних поена и 27 неизнуђених грешака.

Милош Раонић се другу годину у низу пласирао у полуфинале, а сада је био бољи од 78. играча света Лукаса Пуија 6:4, 6:4. Он ће у полуфиналу играти са Бернардом Томићем, који је изненадио Кеија Нишикорија 6:3, 1:6, 6:3 и тако му се реванширао за пораз из прошле сезоне.

“Много сам напредовао од тада, ово је за мене био велики тест и одиграо сам чврсто. Мислим да смо генерално одиграли квалитетан меч“, казао је Томић, који је својвремено изјавио да би од десет пута добио Нишикорија једном или можда два пута. Сада га је победио у трећем покушају.

“Велика победа, већ неколико месеци сам у Топ 20 и играм да тенисерима који су међу пет и десет на свету, што је велика мотивација. Ово ми је било потребно, победе против оваквих играча“, рекао је Томић после своје седме Топ 10 побед еу каријери, уз 32 пораза.

Бризбејн, четвртфинале:
Милош Раонић – Лукас Пуи 6:4, 6:4
Бернард Томић – Кеи Нишикори 6:3, 1:6, 6:3
Доминик Тим – Марин Чилић 2:6, 7:6 (7-4), 6:4
Роџер Федерер – Григор Димитров 6:4, 6:7 (4-7), 6:4

Коментари / 0

Оставите коментар