Brizbejn: Federer u tri seta, ispali Čilić i Nišikori!

Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnir iz Serije 250 u Brizbejnu, pošto je savladao Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:7 (4-7), 6:4.

Tenis 08.01.2016 | 15:20
Brizbejn: Federer u tri seta, ispali Čilić i Nišikori!

On će se za plasman u finale boriti sa Dominikom Timom, koji je bio bolji od Marina Čilića 2:6, 7:6 (7-4), 6:4.

U drugom polufinalu sastaće se Miloš Raonić i Bernard Tomić.

Prvi set na meču Federera i Dimitrova bio je veoma tvrd – Grigor je u šestom gemu spasao brejk loptu sjajnim servisom, a na isti način izvukao se i od 15:40 pri zaostatku 4:5. Ipak, Federer je stvorio još jednu brejk i set loptu, a u nadmudrivanju na mreži Bugarin je promašio zicer.

Mogao je Rodžer i ranije da prelomi meč, pošto je u šestom gemu drugog seta propustio dve brejk šanse, ali Grigor je onda zaigrao bolje – ranije je hvatao lopticu, bio agresivan i napravio je brejk za 4:3.

Ipak, pri vođstvu 5:4 Bugarinu su popustili nervi, Federer se vratio u igru i izbori taj brejk. Međutim, Dimitrov je u ’dodatnom gemu’ vezao dva duboka riterna, došao do 5:1, a onda je Federer duplom greškom propustio priliku da uhvati priključak. Na kraju, ’pasing’ bekhend paralelom Dimitrova i izjednačenje u setovima (7-4 u taj brejku).

U trećem setu Federer je ’zaključao’ svoj servis, izgubio je ukupno tri poena u pet gemova, a ključni brejk napravio je u petom gemu.

Ukupno je Rodžer imao 28 vinera i 26 grešaka, dok je Dimitrov upisao 30 direktnih poena i 27 neiznuđenih grešaka.

Miloš Raonić se drugu godinu u nizu plasirao u polufinale, a sada je bio bolji od 78. igrača sveta Lukasa Puija 6:4, 6:4. On će u polufinalu igrati sa Bernardom Tomićem, koji je iznenadio Keija Nišikorija 6:3, 1:6, 6:3 i tako mu se revanširao za poraz iz prošle sezone.

“Mnogo sam napredovao od tada, ovo je za mene bio veliki test i odigrao sam čvrsto. Mislim da smo generalno odigrali kvalitetan meč“, kazao je Tomić, koji je svojvremeno izjavio da bi od deset puta dobio Nišikorija jednom ili možda dva puta. Sada ga je pobedio u trećem pokušaju.

“Velika pobeda, već nekoliko meseci sam u Top 20 i igram da teniserima koji su među pet i deset na svetu, što je velika motivacija. Ovo mi je bilo potrebno, pobede protiv ovakvih igrača“, rekao je Tomić posle svoje sedme Top 10 pobed eu karijeri, uz 32 poraza.

Brizbejn, četvrtfinale:
Miloš Raonić – Lukas Pui 6:4, 6:4
Bernard Tomić – Kei Nišikori 6:3, 1:6, 6:3
Dominik Tim – Marin Čilić 2:6, 7:6 (7-4), 6:4
Rodžer Federer – Grigor Dimitrov 6:4, 6:7 (4-7), 6:4

Komentari / 0

Ostavite komentar