Ово је најпопуларнија водитељка у С. Кореји

Када је ситуација тешка, цијела нација се ослања на лице које ће утјешити и оне најосетљивије, сјевернокорејска ТВ спикерка Ри Чун-хи, извјештавала је народ о најтежим темама.

Свијет 08.01.2016 | 14:45
Ово је најпопуларнија водитељка у С. Кореји

У сриједу, обучена у традиционални ханбок прво је 'загријала' гледаоце ријечима да за њих има неке занимљиве вијести које ће објавити за пар минута. Потом је, с препознатљивом страшћу, уздигнуте главе којом је показала понос, објавила догађај због ког ће, како је рекла, "сва пажња свијета бити усмјерена на нашу јаку нуклеарну земљу".

"Тестирали смо хидрогенску бомбу!"

Најславнија ТВ спикерка Северне Кореје Ри Чун-хи рођена је 1943. године и прво се школовала за глумицу али је ипак 1971. одабрала телевизију када се на њој први пут и појавила. Позната као "народна спикерка" већ четрдесет година стално је лице националне телевизије. Ри Чун-хи сваки пут у Дневнику користи свој претјерано драматични тон и позу како би објавила новости.

Она је била уз нацију уз бројне тешке тренутке. 1994. године објавила је вијест о смрти врховног вође Ким Ил Сунга, а све вријеме док је читала вијест, неконтролисано је ридала.

Потом је 2010. године стоичким гласом разувјерила нацију да тензије између Северне и Јужне Кореје нису ескалирале, а онда је годину дана касније опет сва уплакана објавила да је преминуо други највећи вођа, Ким Џонг Ил. Али, 2012. је тада 69-годишња миљеница нације у интервјуу за ЦЦТВ најавила да иде пензију.

"Многе водитељке су младе и лепе. Примереније је да се оне појављују пред гледаоцима", рекла је Ри Чун-хи.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар