Ovo je najpopularnija voditeljka u S. Koreji

Kada je situacija teška, cijela nacija se oslanja na lice koje će utješiti i one najosetljivije, sjevernokorejska TV spikerka Ri Čun-hi, izvještavala je narod o najtežim temama.

Svijet 08.01.2016 | 14:45
Ovo je najpopularnija voditeljka u S. Koreji

U srijedu, obučena u tradicionalni hanbok prvo je 'zagrijala' gledaoce riječima da za njih ima neke zanimljive vijesti koje će objaviti za par minuta. Potom je, s prepoznatljivom strašću, uzdignute glave kojom je pokazala ponos, objavila događaj zbog kog će, kako je rekla, "sva pažnja svijeta biti usmjerena na našu jaku nuklearnu zemlju".

"Testirali smo hidrogensku bombu!"

Najslavnija TV spikerka Severne Koreje Ri Čun-hi rođena je 1943. godine i prvo se školovala za glumicu ali je ipak 1971. odabrala televiziju kada se na njoj prvi put i pojavila. Poznata kao "narodna spikerka" već četrdeset godina stalno je lice nacionalne televizije. Ri Čun-hi svaki put u Dnevniku koristi svoj pretjerano dramatični ton i pozu kako bi objavila novosti.

Ona je bila uz naciju uz brojne teške trenutke. 1994. godine objavila je vijest o smrti vrhovnog vođe Kim Il Sunga, a sve vrijeme dok je čitala vijest, nekontrolisano je ridala.

Potom je 2010. godine stoičkim glasom razuvjerila naciju da tenzije između Severne i Južne Koreje nisu eskalirale, a onda je godinu dana kasnije opet sva uplakana objavila da je preminuo drugi najveći vođa, Kim Džong Il. Ali, 2012. je tada 69-godišnja miljenica nacije u intervjuu za CCTV najavila da ide penziju.

"Mnoge voditeljke su mlade i lepe. Primerenije je da se one pojavljuju pred gledaocima", rekla je Ri Čun-hi.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar