Томислав Николић би да прогура и пријатеља

Томислав Николић је тражио да на место начелника Управе за војно здравство буде постављен његов лични пријатељ Мирослав Вукосављевић, сазнаје „Блиц”.

Србија 08.01.2016 | 21:53
Томислав Николић би да прогура и пријатеља

У истом допису у којем је од министра одбране Братислава Гашића захтевао да начелник ВМА буде Драган Динчић, лекар председникове таште, Николић је тражио да буде унапређен и Вукосављевић, и то све мимо одредаба Закона о Војсци. Како сазнајемо, Николићев захтев Гашићу под ознаком „службена тајна, поверљиво“ упућен је 22. децембра 2015.

"Министарство одбране предложило је Николићу да начелник Управе за војно здравство буде Угљеша Јовичић. Председник се, међутим, није сагласио и писаним путем је тражио да то буде Вукосављевић. У допису министру наводи се да је Николић тако одлучио. У Закону о војсци, међутим, јасно пише да председник државе поставља, унапређује и разрешава официре са чином генерала, али само на предлог министра одбране", објашњава извор „Блица”.

Подсетимо, „Блиц” је већ писао да је Николић на исти начин тражио и постављење Драгана Динчића, лекара његове таште Милке Нинковић, на место наченика ВМА.

У Министарству одбране нису демантовали информације „Блица”. У изјави из прес службе речено нам је да се они у свом раду придржавају закона и овлашћења, али да нису надлежни да коментаришу и цене рад других државних органа.

"Законом су јасно дефинисане надлежности и процедуре за постављење војних лица на формацијска места", поручују из Министарства одбране.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

вупер

08.01.2016 13:30

То це Вуциц да реси за две године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

08.01.2016 15:20

Ми месара они гробара!?

Name

Зеро

08.01.2016 23:03

Па дај пријатељу своју диплому, теби Томо висе није потребна. Нек ти призна пола троскова и еттоо..

ОДГОВОРИТЕ