Tomislav Nikolić bi da progura i prijatelja

Tomislav Nikolić je tražio da na mesto načelnika Uprave za vojno zdravstvo bude postavljen njegov lični prijatelj Miroslav Vukosavljević, saznaje „Blic”.

Srbija 08.01.2016 | 21:53
Tomislav Nikolić bi da progura i prijatelja

U istom dopisu u kojem je od ministra odbrane Bratislava Gašića zahtevao da načelnik VMA bude Dragan Dinčić, lekar predsednikove tašte, Nikolić je tražio da bude unapređen i Vukosavljević, i to sve mimo odredaba Zakona o Vojsci. Kako saznajemo, Nikolićev zahtev Gašiću pod oznakom „službena tajna, poverljivo“ upućen je 22. decembra 2015.

"Ministarstvo odbrane predložilo je Nikoliću da načelnik Uprave za vojno zdravstvo bude Uglješa Jovičić. Predsednik se, međutim, nije saglasio i pisanim putem je tražio da to bude Vukosavljević. U dopisu ministru navodi se da je Nikolić tako odlučio. U Zakonu o vojsci, međutim, jasno piše da predsednik države postavlja, unapređuje i razrešava oficire sa činom generala, ali samo na predlog ministra odbrane", objašnjava izvor „Blica”.

Podsetimo, „Blic” je već pisao da je Nikolić na isti način tražio i postavljenje Dragana Dinčića, lekara njegove tašte Milke Ninković, na mesto načenika VMA.

U Ministarstvu odbrane nisu demantovali informacije „Blica”. U izjavi iz pres službe rečeno nam je da se oni u svom radu pridržavaju zakona i ovlašćenja, ali da nisu nadležni da komentarišu i cene rad drugih državnih organa.

"Zakonom su jasno definisane nadležnosti i procedure za postavljenje vojnih lica na formacijska mesta", poručuju iz Ministarstva odbrane.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vuper

08.01.2016 13:30

To ce Vucic da resi za dve godine

ODGOVORITE
Name

On

08.01.2016 15:20

Mi mesara oni grobara!?

Name

Zero

08.01.2016 23:03

Pa daj prijatelju svoju diplomu, tebi Tomo vise nije potrebna. Nek ti prizna pola troskova i ettoo..

ODGOVORITE