Бреговић: Кажњен сам јер нисам ушао у цркву

Славни музичар открива да га за детињство вежу болне успомене, а да је умало страдао јер није испунио обећање које је себи дао.

Забава 08.01.2016 | 09:00
Бреговић: Кажњен сам јер нисам ушао у цркву

Као пасионирани љубитељ мора, Горан Бреговић је у документарном филму који је снимљен о његовом животу из времена „Бијелог дугмета“ испричао и како је његова љубав према свему што море пружа могла да га кошта и живота.

- Отишао сам у Макарску да купим лубеницу, а кући сам се вратио са купљеном једрилицом. Срео сам једног младића и питао га да ли је једрилица на продају. Све остало је историја... И кренуо сам на једрење према Италији. У једном шолу видео сам прелепу цркву. Хтео сам да свратим, али је била бура и одустао сам од те идеје. Међутим, у том тренутку ми се поломило кормило, тако да и данас постоји тачка на леђима која ме заболи када се сетим тог тренутка јер сам једва извукао живу главу. Мислим да је све то јер нисам свратио у цркву, а рекао сам да хоћу - испричао је Бреговић.

Документарни филм о Горану Бреговићу ускоро ће видети и наша публика. Музичар је у првом делу филма који је сниман у Хрватској открио један део свога живота који ће, како кажу аутори филма, многе натерати да промене мишљење о овом музичару. Бреговић је екипу која радила филм водио у Сплит, где су једно време живели његови родитељи, али и у родно село његовог оца Свети Петар Чврстец код Крижеваца.

- Мој отац у селу није имао ни струју ни воду, ту је био један извор и то је све. Једва сам га убедио да би требало да уведемо струју. Касније је мој отац добио стан у Сплиту, као официр и у том стану сам написао последњу плочу коју је снимило „Бијело дугме“ - открио је Бреговић.

- Тешко ми је пао развод мојих родитеља. Ипак, оно што смо отац и ја најтеже поднели било је када се мајка разболела од туберкулозе. Отац је сваког дана одлазио испред болнице, где је седео и пушио, до тренутка када је мајка умрла.

"Тајна веза" посвећена је затворском чувару

Иако су многи мислили да је хит „Има нека тајна веза“ заправо посвећен свим несрећно заљубљеним паровима, у документарцу који је снимио, Бреговић је открио истину.

- Ту нумеру сам снимио у Загребу. Говори о затворском чувару, а не о великој љубави како су сви мислили. Ради се о човеку који је свој живот провео у затвору чувајући криминалце, који су долазили и одлазили, а само он је увек био ту - испричао је Бреговић.

Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ива

08.01.2016 17:17

Брега одлуци се дјеси ба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.01.2016 06:17

Мозе са Кустом под руку, цигани су обојица...