Bregović: Kažnjen sam jer nisam ušao u crkvu

Slavni muzičar otkriva da ga za detinjstvo vežu bolne uspomene, a da je umalo stradao jer nije ispunio obećanje koje je sebi dao.

Zabava 08.01.2016 | 09:00
Bregović: Kažnjen sam jer nisam ušao u crkvu

Kao pasionirani ljubitelj mora, Goran Bregović je u dokumentarnom filmu koji je snimljen o njegovom životu iz vremena „Bijelog dugmeta“ ispričao i kako je njegova ljubav prema svemu što more pruža mogla da ga košta i života.

- Otišao sam u Makarsku da kupim lubenicu, a kući sam se vratio sa kupljenom jedrilicom. Sreo sam jednog mladića i pitao ga da li je jedrilica na prodaju. Sve ostalo je istorija... I krenuo sam na jedrenje prema Italiji. U jednom šolu video sam prelepu crkvu. Hteo sam da svratim, ali je bila bura i odustao sam od te ideje. Međutim, u tom trenutku mi se polomilo kormilo, tako da i danas postoji tačka na leđima koja me zaboli kada se setim tog trenutka jer sam jedva izvukao živu glavu. Mislim da je sve to jer nisam svratio u crkvu, a rekao sam da hoću - ispričao je Bregović.

Dokumentarni film o Goranu Bregoviću uskoro će videti i naša publika. Muzičar je u prvom delu filma koji je sniman u Hrvatskoj otkrio jedan deo svoga života koji će, kako kažu autori filma, mnoge naterati da promene mišljenje o ovom muzičaru. Bregović je ekipu koja radila film vodio u Split, gde su jedno vreme živeli njegovi roditelji, ali i u rodno selo njegovog oca Sveti Petar Čvrstec kod Križevaca.

- Moj otac u selu nije imao ni struju ni vodu, tu je bio jedan izvor i to je sve. Jedva sam ga ubedio da bi trebalo da uvedemo struju. Kasnije je moj otac dobio stan u Splitu, kao oficir i u tom stanu sam napisao poslednju ploču koju je snimilo „Bijelo dugme“ - otkrio je Bregović.

- Teško mi je pao razvod mojih roditelja. Ipak, ono što smo otac i ja najteže podneli bilo je kada se majka razbolela od tuberkuloze. Otac je svakog dana odlazio ispred bolnice, gde je sedeo i pušio, do trenutka kada je majka umrla.

"Tajna veza" posvećena je zatvorskom čuvaru

Iako su mnogi mislili da je hit „Ima neka tajna veza“ zapravo posvećen svim nesrećno zaljubljenim parovima, u dokumentarcu koji je snimio, Bregović je otkrio istinu.

- Tu numeru sam snimio u Zagrebu. Govori o zatvorskom čuvaru, a ne o velikoj ljubavi kako su svi mislili. Radi se o čoveku koji je svoj život proveo u zatvoru čuvajući kriminalce, koji su dolazili i odlazili, a samo on je uvek bio tu - ispričao je Bregović.

Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

iva

08.01.2016 17:17

Brega odluci se djesi ba.

ODGOVORITE
Name

Ja

09.01.2016 06:17

Moze sa Kustom pod ruku, cigani su obojica...