ЕЛ - Теодосић и Де Коло разбили Реал!

Московљани стигли до прве победе у ТОП16 фази уз сјајне партије српског и француског бека.

Кошарка 07.01.2016 | 20:30
ЕЛ - Теодосић и Де Коло разбили Реал!

ЦСКА се до ТОП16 фазе једноставно "прошетао" са само једним поразом, док је Реал Мадрид у последњем колу морао да "вади флеке", али се све променило у другој фази Евролиге. Мадриђани су у дерби ушли са победом у првом колу, док је ЦСКА поражен од Химкија, али су на паркету потврдили да је у питању био само лош дан.

ЦСКА - РЕАЛ МАДРИД 95:81 (22:20, 28:21, 21:23, 24:17)

Реал је добро отворио меч, али од финиша прве четвртине до средине последње били су у ситуацији да јуре резултат, па је тако ЦСКА има више пута предност од 9 до 12 поена разлике, али су Мадриђани дуго успевали да утакмицу држе "отвореном".

Међутим, резултат је на крају био и више него убедљив...

Минималну предност за других десет минута обезбедила су бацања Милоша Теодосића, али је пре свега сјајно играо Нандо де Коло. Њега је међутим засенио Лука Дончић у другој четвртини, када је погодио три тројке за неколико минута на паркету и вратио Реал у живот, због којих је тренер Димитрис Итудис поново псовао на српском, међутим брза тројка Милоша Теодосића је дозволила Московљанима да лакше дишу.

Убедљиво су одиграли у трећој четвртини, али поново су у четвртој дозволили Реалу да се приближи на лепу разлику, али онда креће финални обрачун... Теодосић, Хајнс и Де Коло су засипали кош Реала, док су гости редом промашивали, па није виђена неизвесна завршница.

Најефикаснији код ЦСКА био је Нандо де Коло са 28 поена и 7 асистенција, али и 5 изгубљених лопти, док је сјајан био и српски репрезентативац Милош Теодосић са 23 поена, 7 асистенција, 3 скока и 4 украдене лопте.

Са друге старне истакао се "повратник" Кеј Си Риверс са 23 поена, Ајон је додао 16, а млади Лука Дончић је допринео са 12 поена и 5 скокова.

Коментари / 0

Оставите коментар