EL - Teodosić i De Kolo razbili Real!

Moskovljani stigli do prve pobede u TOP16 fazi uz sjajne partije srpskog i francuskog beka.

Košarka 07.01.2016 | 20:30
EL - Teodosić i De Kolo razbili Real!

CSKA se do TOP16 faze jednostavno "prošetao" sa samo jednim porazom, dok je Real Madrid u poslednjem kolu morao da "vadi fleke", ali se sve promenilo u drugoj fazi Evrolige. Madriđani su u derbi ušli sa pobedom u prvom kolu, dok je CSKA poražen od Himkija, ali su na parketu potvrdili da je u pitanju bio samo loš dan.

CSKA - REAL MADRID 95:81 (22:20, 28:21, 21:23, 24:17)

Real je dobro otvorio meč, ali od finiša prve četvrtine do sredine poslednje bili su u situaciji da jure rezultat, pa je tako CSKA ima više puta prednost od 9 do 12 poena razlike, ali su Madriđani dugo uspevali da utakmicu drže "otvorenom".

Međutim, rezultat je na kraju bio i više nego ubedljiv...

Minimalnu prednost za drugih deset minuta obezbedila su bacanja Miloša Teodosića, ali je pre svega sjajno igrao Nando de Kolo. Njega je međutim zasenio Luka Dončić u drugoj četvrtini, kada je pogodio tri trojke za nekoliko minuta na parketu i vratio Real u život, zbog kojih je trener Dimitris Itudis ponovo psovao na srpskom, međutim brza trojka Miloša Teodosića je dozvolila Moskovljanima da lakše dišu.

Ubedljivo su odigrali u trećoj četvrtini, ali ponovo su u četvrtoj dozvolili Realu da se približi na lepu razliku, ali onda kreće finalni obračun... Teodosić, Hajns i De Kolo su zasipali koš Reala, dok su gosti redom promašivali, pa nije viđena neizvesna završnica.

Najefikasniji kod CSKA bio je Nando de Kolo sa 28 poena i 7 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, dok je sjajan bio i srpski reprezentativac Miloš Teodosić sa 23 poena, 7 asistencija, 3 skoka i 4 ukradene lopte.

Sa druge starne istakao se "povratnik" Kej Si Rivers sa 23 poena, Ajon je dodao 16, a mladi Luka Dončić je doprineo sa 12 poena i 5 skokova.

Komentari / 0

Ostavite komentar