Шта ће се десити ако не пијете алкохол до краја мјесеца

Уздржавање од алкохола у првих месец дана године у последње време поприма све већу популарност, нарочито у Великој Британији.

Занимљивости 07.01.2016 | 18:16
Шта ће се десити ако не пијете алкохол до краја мјесеца

Сајт ДрyЈануарy.орг, кампања коју води британска организација “Алцохол Цонцерн”, наводи да више од два милиона Британаца није конзумирало алкохол током јануара 2015.

Истраживања показују да одрицање од алкохола само током једног месеца може позитивно да утиче на навике када је у питању конзумирање алкохолних пића током целе године. Студија објављена прошлог месеца у часопису “Хеалтх Псyцхологy” открива да су они који су макар само покушали да се одрекну алкохола током месец дана, у следећих шест месеци конзумирали мање алкохола.

Шездесет четири одсто од 857 учесника студије успешно је спровело одлуку о “Јануару без алкохола” и уносило је мање алкохола и ређе се опијало у наредних шест месеци. С обзиром на то да су у истраживању учествовали добровољци, ови подаци можда и нису репрезентативни.

Научници су раније установили да одрицање од алкохола током само месец дана благотворно утиче на здравље, на пример, побољшава функционисање јетре и смањује ризик од дијабетеса.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар