Анализа - видео: Шта ће бити са Фалкаом?!

У једном тренутку је можда био и најбољи нападач на свету, а данас је играч којим се "ђорају" велики клубови све у нади да ће поново прорадити.

Фудбал 10.01.2016 | 10:40
Анализа - видео: Шта ће бити са Фалкаом?!

Жозе Мурињо се прошлог лета одлучио да у свој клуб доведе Радамела Фалкаоа, како би појачао конкуренцију у нападу, па се још тада спекулисало ко ће бити његов први избор: Дијего Коста или Радамел Фалкао, док је своју шансу чекао и Лоик Реми.

Испоставило се да је Мурињо често бирао и да игра без нападача због "сјајне" форме тројице наведених, али је убедљиво најмање шансе добио онај који и званично није фудбалер Челсија. Позајмљени фудбалер Монака је због лоше форме и честих повреда на терену провео само 348 минута и уписао по гол и асистенцију.

Нови шеф стручног штаба Челсија Гус Хидинк не рачуна на "Тигра".

Са позајмице је "опозвао" Патрика Бамфорда, на клупи је често талентовани Бертранд Траоре, а спекулише се да ће Челси кренути и на Џејмија Вардија. Из тог разлога је реаговао и Монако који не жели да им нападач "труне" и наводно су затражили од Челсија да им врате Фалкаоа.

Колумбијац је у дресу Атлетико Мадрида у сезони 2012/13 залудео читаву Европу (34 гола на 40 утакмица), али се његов менаџер Жорж Мендеш одлучио да је најпаметније да каријеру настави у Монаку у коме се "појавио" богати газда Дмитри Риболовљев.

Солидну јесен у Монаку покварила је тешка повреда због које је "Ел Тигре" пропустио и Светско првенство. Од тада креће потпуни пад, па се после позајмице у Манчестер јунајтеду није снашао ни у Челсију, а питање је какав план за њега има Мендеш.

За њега су већ сада заинтересовани клубови из Мексика, Турске и САД, али Фалкао још увек жели да покаже да може да игра на врхунском нивоу.

КАРИЈЕРА
Ривер Плата - 90 (34)
Порто - 51 (41)
Атлетико Мадрид - 68 (52)
Монако - 20 (11)
Манчестер јунајтед - 26 (4)
Челси - 9 (1)
Колумбија - 63 (25)

Коментари / 0

Оставите коментар