Analiza - video: Šta će biti sa Falkaom?!

U jednom trenutku je možda bio i najbolji napadač na svetu, a danas je igrač kojim se "đoraju" veliki klubovi sve u nadi da će ponovo proraditi.

Fudbal 10.01.2016 | 10:40
Analiza - video: Šta će biti sa Falkaom?!

Žoze Murinjo se prošlog leta odlučio da u svoj klub dovede Radamela Falkaoa, kako bi pojačao konkurenciju u napadu, pa se još tada spekulisalo ko će biti njegov prvi izbor: Dijego Kosta ili Radamel Falkao, dok je svoju šansu čekao i Loik Remi.

Ispostavilo se da je Murinjo često birao i da igra bez napadača zbog "sjajne" forme trojice navedenih, ali je ubedljivo najmanje šanse dobio onaj koji i zvanično nije fudbaler Čelsija. Pozajmljeni fudbaler Monaka je zbog loše forme i čestih povreda na terenu proveo samo 348 minuta i upisao po gol i asistenciju.

Novi šef stručnog štaba Čelsija Gus Hidink ne računa na "Tigra".

Sa pozajmice je "opozvao" Patrika Bamforda, na klupi je često talentovani Bertrand Traore, a spekuliše se da će Čelsi krenuti i na Džejmija Vardija. Iz tog razloga je reagovao i Monako koji ne želi da im napadač "trune" i navodno su zatražili od Čelsija da im vrate Falkaoa.

Kolumbijac je u dresu Atletiko Madrida u sezoni 2012/13 zaludeo čitavu Evropu (34 gola na 40 utakmica), ali se njegov menadžer Žorž Mendeš odlučio da je najpametnije da karijeru nastavi u Monaku u kome se "pojavio" bogati gazda Dmitri Ribolovljev.

Solidnu jesen u Monaku pokvarila je teška povreda zbog koje je "El Tigre" propustio i Svetsko prvenstvo. Od tada kreće potpuni pad, pa se posle pozajmice u Mančester junajtedu nije snašao ni u Čelsiju, a pitanje je kakav plan za njega ima Mendeš.

Za njega su već sada zainteresovani klubovi iz Meksika, Turske i SAD, ali Falkao još uvek želi da pokaže da može da igra na vrhunskom nivou.

KARIJERA
River Plata - 90 (34)
Porto - 51 (41)
Atletiko Madrid - 68 (52)
Monako - 20 (11)
Mančester junajted - 26 (4)
Čelsi - 9 (1)
Kolumbija - 63 (25)

Komentari / 0

Ostavite komentar