Шлиренцауер паузира, али не завршава каријеру!

Аустријски ски скакач Грегор Шлиренцауер одлучио је да направи паузу у професионалној каријери.

Остали спортови 09.01.2016 | 16:20
Шлиренцауер паузира, али не завршава каријеру!

Шлиренцауер је на званичном сајту објавио да ће паузирати, али није открио колико ће тај период трајати.

“Узимам паузу на неодређено после десет година у елитном спорту, желим да се склоним са светла позорнице”, написао је Шлиренцауер.

Момак из Инсбрука, који је у четвртак прославио 26. рођендан, није желео да говори о евентуалном повлачењу.

“Тренутно, једноставно не знам шта будућност доноси, желим да поново запалим искру страсти и рашчистим у глави како желим да наставим. Без икаквог притиска”.

Он је у Светском купу дебитовао у марту 2006. када је имао само 16 година. У децембру је забележио прву од 53 победе у каријери у Лилехамеру. Нешто мање од седам година касније оборио је рекорд Матија Никенена од 47 тријумфа у Светском коупу.

“Добар је осећај бити легенда у спорту којим се бавиш”, истакао је Грегор тада.

У историју ски скокова ушао је освајањем турнеје Четири скакаонице у два наврата, а исто толико пута славио је и у Светском купу.

На светским првенствима има пет злата и сребро, што у појединачним, што у екипним дисциплинама, док је на Олимпијским играма освајао сва три одличја. На Новогодишњој турнеји која је у среду завршена у Бишосхофену није био у тиму на последњој станици, после разочаравајућих резултата у Оберстдорфу, Гармишу и Инсбруку.

“Свестан сам чињенице да, као професионални спортиста, имам одређене обавезе према јавности, али сматрам да су одређени медији креирали атмосферу којом ме не поштују. Последњих година одређене ствари биле су објављене, а да нису биле истините. Са моје тачке гледишта, то нема никакве везе са професионализмом”, истакао је Аустријанац.

На крају, прихватио је одговорност за лошу форму због које је одлучио да направи паузу.

“Желим да се захвалим Хајнцу Кутину, тренерима и члановима Ски асоцијације Аустрије. Они раде сјајан посао, улажу много енергије и разумеју ситуацију. Али они не могу да скачу за мене, једини одговоран за ову спортску кризу сам ја”, закључио је Шлиренцауер.

Коментари / 0

Оставите коментар