Šlirencauer pauzira, ali ne završava karijeru!

Austrijski ski skakač Gregor Šlirencauer odlučio je da napravi pauzu u profesionalnoj karijeri.

Ostali sportovi 09.01.2016 | 16:20
Šlirencauer pauzira, ali ne završava karijeru!

Šlirencauer je na zvaničnom sajtu objavio da će pauzirati, ali nije otkrio koliko će taj period trajati.

“Uzimam pauzu na neodređeno posle deset godina u elitnom sportu, želim da se sklonim sa svetla pozornice”, napisao je Šlirencauer.

Momak iz Insbruka, koji je u četvrtak proslavio 26. rođendan, nije želeo da govori o eventualnom povlačenju.

“Trenutno, jednostavno ne znam šta budućnost donosi, želim da ponovo zapalim iskru strasti i raščistim u glavi kako želim da nastavim. Bez ikakvog pritiska”.

On je u Svetskom kupu debitovao u martu 2006. kada je imao samo 16 godina. U decembru je zabeležio prvu od 53 pobede u karijeri u Lilehameru. Nešto manje od sedam godina kasnije oborio je rekord Matija Nikenena od 47 trijumfa u Svetskom koupu.

“Dobar je osećaj biti legenda u sportu kojim se baviš”, istakao je Gregor tada.

U istoriju ski skokova ušao je osvajanjem turneje Četiri skakaonice u dva navrata, a isto toliko puta slavio je i u Svetskom kupu.

Na svetskim prvenstvima ima pet zlata i srebro, što u pojedinačnim, što u ekipnim disciplinama, dok je na Olimpijskim igrama osvajao sva tri odličja. Na Novogodišnjoj turneji koja je u sredu završena u Bišoshofenu nije bio u timu na poslednjoj stanici, posle razočaravajućih rezultata u Oberstdorfu, Garmišu i Insbruku.

“Svestan sam činjenice da, kao profesionalni sportista, imam određene obaveze prema javnosti, ali smatram da su određeni mediji kreirali atmosferu kojom me ne poštuju. Poslednjih godina određene stvari bile su objavljene, a da nisu bile istinite. Sa moje tačke gledišta, to nema nikakve veze sa profesionalizmom”, istakao je Austrijanac.

Na kraju, prihvatio je odgovornost za lošu formu zbog koje je odlučio da napravi pauzu.

“Želim da se zahvalim Hajncu Kutinu, trenerima i članovima Ski asocijacije Austrije. Oni rade sjajan posao, ulažu mnogo energije i razumeju situaciju. Ali oni ne mogu da skaču za mene, jedini odgovoran za ovu sportsku krizu sam ja”, zaključio je Šlirencauer.

Komentari / 0

Ostavite komentar