Доха: Надал тешком муком до полуфинала!

Пети тенисер света Рафаел Надал пласирао се у полуфинале АТП турнира у Дохи тешком победом над Андрејом Кузњецовим из Русије.

Тенис 07.01.2016 | 18:20
Доха: Надал тешком муком до полуфинала!

Надал је и у другом мечу у Катару изгубио сет, али је успео да слави резултатом 6:3, 4:6, 6:4, после више од два сата игре.

Рафа ће се у борби за финале састати са Иљом Марченко који игра турнир каријере и који је у свом трећем мечу савладао Жеремија Шардија.

Шпанац је боље отворио меч и већ у уводној фази направио брејк који му је био довољан за вођство. Међутим, његов противник заиграо је много агресивније у наставку и после серије брејкова успео да изједначи.

Прво је повео са 3:1, а онда губио резултатом 4:3 уз сервис ривала, али је још двапут одузео сервис Рафи и изборио одлучујући сет.

Потпуно је преузео иницијативу у мечу, диктирао готово сваки поен, али га је неискуство одвело у пораз. Журио је са нападима и први брејк у трећем сету направио је Надал. Моментално га је испустио, али је на искуство још једном дошао до предности коју је претворио у тријумф.

Много више у овом сусрету је зависило од Руса – уписао је 40 винера и 38 грешака, док је Шпанац био на позитивној нули (22:22).

Надал и Марченко се до сада нису састајали.

Коментари / 0

Оставите коментар