Doha: Nadal teškom mukom do polufinala!

Peti teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP turnira u Dohi teškom pobedom nad Andrejom Kuznjecovim iz Rusije.

Tenis 07.01.2016 | 18:20
Doha: Nadal teškom mukom do polufinala!

Nadal je i u drugom meču u Kataru izgubio set, ali je uspeo da slavi rezultatom 6:3, 4:6, 6:4, posle više od dva sata igre.

Rafa će se u borbi za finale sastati sa Iljom Marčenko koji igra turnir karijere i koji je u svom trećem meču savladao Žeremija Šardija.

Španac je bolje otvorio meč i već u uvodnoj fazi napravio brejk koji mu je bio dovoljan za vođstvo. Međutim, njegov protivnik zaigrao je mnogo agresivnije u nastavku i posle serije brejkova uspeo da izjednači.

Prvo je poveo sa 3:1, a onda gubio rezultatom 4:3 uz servis rivala, ali je još dvaput oduzeo servis Rafi i izborio odlučujući set.

Potpuno je preuzeo inicijativu u meču, diktirao gotovo svaki poen, ali ga je neiskustvo odvelo u poraz. Žurio je sa napadima i prvi brejk u trećem setu napravio je Nadal. Momentalno ga je ispustio, ali je na iskustvo još jednom došao do prednosti koju je pretvorio u trijumf.

Mnogo više u ovom susretu je zavisilo od Rusa – upisao je 40 vinera i 38 grešaka, dok je Španac bio na pozitivnoj nuli (22:22).

Nadal i Marčenko se do sada nisu sastajali.

Komentari / 0

Ostavite komentar