Париз: Покушај напада на полицијску станицу

Човек наоружан ножем, који је носио лажни експлозивни прслук, убијен је када је покушао да уђе у полицијску станицу у Паризу.

Свијет 07.01.2016 | 15:50
Париз: Покушај напада на полицијску станицу

Према наводима полицјие, нападач је викао "Алаху акбар" пре него што су га полицајци убили. Инцидент се догодио у дану у ком Француска обележава годишњицу напада на лист "Шарли ебдо".

Како јављају агенције, специјални тим француске полиције помоћу робота је испитао прслук за који се сумњало да је напуњен експлозивом, али се испоставило да предмет није опасан.

Сведоци кажу да су полицајци испалили између два и четири метка у човека "који се затрчао ка чуварима на улазу у полицијску станицу" у 18. арондисману на северу Париза.

Идентитет нападача засад није познат, али француски медији јављају да је у питању младић стар око 20 година, код ког је пронађен мобилни телефон, што би требало да убрза идентификацију.

Јаке полицијске снаге су блокирале приступ кварту, две оближње школе су евакуисане, радње у близини су затворене, а станарима околних зграда је речено да затворе врата и прозоре, не излазе на балконе и не напуштају своје домове.

"Човек је покушао да нападне полицајце испред станице, а они су одговорили ватром. Полицајци су поступили одлучно и професионално и тако спречили напад", рекао је полицијски званичник.

На фотографијама на друштвеним мрежама види се мушкарац у фармеркама и сивој јакни како лежи испред улаза у станицу.

Министар полиције Бернар Казнев упутио се на место догађаја.

Француска данас обележава годишњицу терористичког напада на редакцију листа "Шарли ебдо".

 

Извор: Агенције/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар