Pariz: Pokušaj napada na policijsku stanicu

Čovek naoružan nožem, koji je nosio lažni eksplozivni prsluk, ubijen je kada je pokušao da uđe u policijsku stanicu u Parizu.

Svijet 07.01.2016 | 15:50
Pariz: Pokušaj napada na policijsku stanicu

Prema navodima policjie, napadač je vikao "Alahu akbar" pre nego što su ga policajci ubili. Incident se dogodio u danu u kom Francuska obeležava godišnjicu napada na list "Šarli ebdo".

Kako javljaju agencije, specijalni tim francuske policije pomoću robota je ispitao prsluk za koji se sumnjalo da je napunjen eksplozivom, ali se ispostavilo da predmet nije opasan.

Svedoci kažu da su policajci ispalili između dva i četiri metka u čoveka "koji se zatrčao ka čuvarima na ulazu u policijsku stanicu" u 18. arondismanu na severu Pariza.

Identitet napadača zasad nije poznat, ali francuski mediji javljaju da je u pitanju mladić star oko 20 godina, kod kog je pronađen mobilni telefon, što bi trebalo da ubrza identifikaciju.

Jake policijske snage su blokirale pristup kvartu, dve obližnje škole su evakuisane, radnje u blizini su zatvorene, a stanarima okolnih zgrada je rečeno da zatvore vrata i prozore, ne izlaze na balkone i ne napuštaju svoje domove.

"Čovek je pokušao da napadne policajce ispred stanice, a oni su odgovorili vatrom. Policajci su postupili odlučno i profesionalno i tako sprečili napad", rekao je policijski zvaničnik.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se muškarac u farmerkama i sivoj jakni kako leži ispred ulaza u stanicu.

Ministar policije Bernar Kaznev uputio se na mesto događaja.

Francuska danas obeležava godišnjicu terorističkog napada na redakciju lista "Šarli ebdo".

 

Izvor: Agencije/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar