Паспаљ спасио из смећа 1.500 плоча

Потпредседник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Жарко Паспаљ спасао је око 1.500 грамофонских плоча, које су нови власници Студија Б бацили у смеће.

Србија 07.01.2016 | 21:00
Паспаљ спасио из смећа 1.500 плоча

Паспаљ је за сајт "вице.цом" испричао да се све десило пре месец дана. Његов добар друг, радио аматер, који иначе живи на Новом Зеланду дошао је у Београд. Радио аматери имају неки простор поред магацина који већ годинама користи Студио Б.

"Позвао ме и рекао: Еј Паљо, овде у Винчи се нешто дешава са архивом Студија Б. Они су нешто приватизовани, и свуда су њихове плоче, бета касете, свашта је избачено из једног њиховог магацина. Дошли неки људи, кренули да товаре, кажу носе на ђубриште, ја узео на брзину један пакет са можда 200 плоча...", рекао је, између осталог, Паспаљ.

"Све је стајало у два велика контејнера. Огромна количина пакета са јако пуно материјала, највише тих бета касета на којима се вероватно налази видео материјал, али ми смо углавном дошли по плоча и заједно смо са два радника то копали и тражили. Одмах сам видео да су плоче у феноменалном стању, док су омоти били оштећени. У ствари је била невиђена срећа да та четири дана колико је све то лежало на ђубришту није падала киша, иначе би све пропало", додао је легендарни кошаркаш и наставио:

"Успео сам да убацим око 1,500 плоча у ауто и пребацим код себе у гаражу. Право да ти кажем, нисам стигао још ни да прегледам чега све има, али видим да има пуно класичне музике која је одлично очувана. Наравно, има пуно и домаће и стране поп и рок музике и то је одлично. Питао бих власнике Студиа Б само како је могуће да се није нашао неки простор где би се ово сачувало? Океј, ја сам сигуран да је најбољи део музике Студија Б сачуван код неког. Мени је ово несхватљиво, јер ја не бацам ствари, посебно не ствари које су заправо архивска грађа. Мени је мило што су бар ове плоче завршиле код мене, јер ће овде наставити неки живот".

Ова прича је запалила Фејсбук. Велики број људи је поздравио потез Паспаља и осудио челнике Студија Б.

 

Чувени кошаркаш Жарко Паспаљ са 1.500 ЛП плоча које је спасио и пренео у своју гаражу, након што их је ''нови'' Студио...

Постед бy Драган Зивковиц Пиззи он 7. Јануар 2016

 

 
Постед бy Иван Зивков он 7. Јануар 2016
Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дрина

07.01.2016 17:27

Поздрав за мог омиљеног косаркаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

08.01.2016 12:14

Заре - Царе

ОДГОВОРИТЕ