Paspalj spasio iz smeća 1.500 ploča

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj spasao je oko 1.500 gramofonskih ploča, koje su novi vlasnici Studija B bacili u smeće.

Srbija 07.01.2016 | 21:00
Paspalj spasio iz smeća 1.500 ploča

Paspalj je za sajt "vice.com" ispričao da se sve desilo pre mesec dana. Njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu došao je u Beograd. Radio amateri imaju neki prostor pored magacina koji već godinama koristi Studio B.

"Pozvao me i rekao: Ej Paljo, ovde u Vinči se nešto dešava sa arhivom Studija B. Oni su nešto privatizovani, i svuda su njihove ploče, beta kasete, svašta je izbačeno iz jednog njihovog magacina. Došli neki ljudi, krenuli da tovare, kažu nose na đubrište, ja uzeo na brzinu jedan paket sa možda 200 ploča...", rekao je, između ostalog, Paspalj.

"Sve je stajalo u dva velika kontejnera. Ogromna količina paketa sa jako puno materijala, najviše tih beta kaseta na kojima se verovatno nalazi video materijal, ali mi smo uglavnom došli po ploča i zajedno smo sa dva radnika to kopali i tražili. Odmah sam video da su ploče u fenomenalnom stanju, dok su omoti bili oštećeni. U stvari je bila neviđena sreća da ta četiri dana koliko je sve to ležalo na đubrištu nije padala kiša, inače bi sve propalo", dodao je legendarni košarkaš i nastavio:

"Uspeo sam da ubacim oko 1,500 ploča u auto i prebacim kod sebe u garažu. Pravo da ti kažem, nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično. Pitao bih vlasnike Studia B samo kako je moguće da se nije našao neki prostor gde bi se ovo sačuvalo? Okej, ja sam siguran da je najbolji deo muzike Studija B sačuvan kod nekog. Meni je ovo neshvatljivo, jer ja ne bacam stvari, posebno ne stvari koje su zapravo arhivska građa. Meni je milo što su bar ove ploče završile kod mene, jer će ovde nastaviti neki život".

Ova priča je zapalila Fejsbuk. Veliki broj ljudi je pozdravio potez Paspalja i osudio čelnike Studija B.

 

Čuveni košarkaš Žarko Paspalj sa 1.500 LP ploča koje je spasio i preneo u svoju garažu, nakon što ih je ''novi'' Studio...

Posted by Dragan Zivkovic Pizzi on 7. Januar 2016

 

 
Posted by Ivan Zivkov on 7. Januar 2016
Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Drina

07.01.2016 18:27

Pozdrav za mog omiljenog kosarkasa.

ODGOVORITE
Name

dott

08.01.2016 13:14

Zare - Care

ODGOVORITE