Фенер у Београду: Биће другачије, чека нас Пионир!

Експедиција истанбулског клуба стигла је у Србију, на дуел против Звезде. Жељко Обрадовић и Перо Антић очекују другачији меч од претходног, одиграног у Арени.

Кошарка 07.01.2016 | 21:30
Фенер у Београду: Биће другачије, чека нас Пионир!

У касно божићно јутро, експедиција Фенербахчеа допутовала је овог четвртка у Београд, на утакмицу 2. кола Топ 16 фазе Евролиге против Црвене звезде Телеком (петак, 20.00).

Екипа Жељка Обрадовића, на челу са најтрофејнијим европским тренером, слетела је у главни град у 11.08 часова, јер јој је првобитни лет из Истанбула отказан.

Кошаркаши у тегет-жутој опреми дошли су у Србију у добром расположењу, што су потврдиле и идентичне фотографије окачене на Инстаграм и Тwиттер профиле четворице бивших играча "вечитих" ривала - Богдана Богдановића, Пере Антића, Николе Калинића и Јана Весељиа.

За разлику од претходног београдског дуела Звезде и Фенербахчеа, одиграног у Комбанк арени, сутрашњи меч биће одигран у хали "Пионир, јер је на Новом Београду прошлог викенда постављен (и напуњен) базен са водом за Европско првенство у ватерполу.

Тај детаљ посебно су акцентовали Жељко Обрадовић и Перо Антић.

Играли смо против Звезде у првом делу сезоне и знамо је јако добро. Ипак, морамо да заборавимо све што се догодило у те две утакмице. Променили су састав и одлично су почели Топ 16 фазу. Играли су добро против Ефеса и сада играју код куће, где је тешко наступити због њихових навијача. За добру утакмицу биће нам потребно 40 минута концентрације", рекао је Обрадовић.

Крилни центар Перо Антић први пут ће наступити у "Пиониру" од када је отишао из Звезде 2007. године. Прошлог јуна је седео у првом реду гледалишта и уживо гледао како црвено-бели освајају титулу у последњој утакмици домаћег првенства.

У првој овосезонској победи Фенера над Звездом, он је био и најбољи играч гостију.

"Биће потпуно другачија атмосфера него у другим утакмицама. Имају неке нове играче и играју у Пиониру, мањој хали, који знам јако добро, као и њену атмосферу. Морамо да почнемо добро и да 40 минута играмо према систему који тренер захтева од нас. Мораћемо да будемо добро сконцентрисани, јер ако им дозволимо да уђу у ритам, биће нам тешко да се вратимо", поручио је Антић.

Парови 2. кола:

Група Е

у четвртак

Дарушафака - Цедевита 20.00

у петак

Локомотива Кубањ - Ефес 18.00
Звезда - Фенербахче 20.00
Панатинаикос - Уникаха 20.45

Коментари / 0

Оставите коментар