Fener u Beogradu: Biće drugačije, čeka nas Pionir!

Ekspedicija istanbulskog kluba stigla je u Srbiju, na duel protiv Zvezde. Željko Obradović i Pero Antić očekuju drugačiji meč od prethodnog, odigranog u Areni.

Košarka 07.01.2016 | 21:30
Fener u Beogradu: Biće drugačije, čeka nas Pionir!

U kasno božićno jutro, ekspedicija Fenerbahčea doputovala je ovog četvrtka u Beograd, na utakmicu 2. kola Top 16 faze Evrolige protiv Crvene zvezde Telekom (petak, 20.00).

Ekipa Željka Obradovića, na čelu sa najtrofejnijim evropskim trenerom, sletela je u glavni grad u 11.08 časova, jer joj je prvobitni let iz Istanbula otkazan.

Košarkaši u teget-žutoj opremi došli su u Srbiju u dobrom raspoloženju, što su potvrdile i identične fotografije okačene na Instagram i Twitter profile četvorice bivših igrača "večitih" rivala - Bogdana Bogdanovića, Pere Antića, Nikole Kalinića i Jana Veseljia.

Za razliku od prethodnog beogradskog duela Zvezde i Fenerbahčea, odigranog u Kombank areni, sutrašnji meč biće odigran u hali "Pionir, jer je na Novom Beogradu prošlog vikenda postavljen (i napunjen) bazen sa vodom za Evropsko prvenstvo u vaterpolu.

Taj detalj posebno su akcentovali Željko Obradović i Pero Antić.

Igrali smo protiv Zvezde u prvom delu sezone i znamo je jako dobro. Ipak, moramo da zaboravimo sve što se dogodilo u te dve utakmice. Promenili su sastav i odlično su počeli Top 16 fazu. Igrali su dobro protiv Efesa i sada igraju kod kuće, gde je teško nastupiti zbog njihovih navijača. Za dobru utakmicu biće nam potrebno 40 minuta koncentracije", rekao je Obradović.

Krilni centar Pero Antić prvi put će nastupiti u "Pioniru" od kada je otišao iz Zvezde 2007. godine. Prošlog juna je sedeo u prvom redu gledališta i uživo gledao kako crveno-beli osvajaju titulu u poslednjoj utakmici domaćeg prvenstva.

U prvoj ovosezonskoj pobedi Fenera nad Zvezdom, on je bio i najbolji igrač gostiju.

"Biće potpuno drugačija atmosfera nego u drugim utakmicama. Imaju neke nove igrače i igraju u Pioniru, manjoj hali, koji znam jako dobro, kao i njenu atmosferu. Moramo da počnemo dobro i da 40 minuta igramo prema sistemu koji trener zahteva od nas. Moraćemo da budemo dobro skoncentrisani, jer ako im dozvolimo da uđu u ritam, biće nam teško da se vratimo", poručio je Antić.

Parovi 2. kola:

Grupa E

u četvrtak

Darušafaka - Cedevita 20.00

u petak

Lokomotiva Kubanj - Efes 18.00
Zvezda - Fenerbahče 20.00
Panatinaikos - Unikaha 20.45

Komentari / 0

Ostavite komentar